Αντισταθμιστικά Μέτρα από τη Χρήση του Αεροδρομίου Λάρνακας

aerodromioΠραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και του Δημάρχου Μενεού – Δρομολαξιάς κ. Κύπρου Ανδρονίκου και Υπηρεσιακών Λειτουργών των δύο Δήμων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιβάρυνση που υφίστανται και οι δύο Δήμοι από την λειτουργία του αεροδρόμιου Λάρνακας. 

Οι συνέπειες από τη λειτουργία του ως γνωστό είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα ηχορύπανσης αλλά και σε θέματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντα χώρου και των Αλυκών από τα καυσαέρια, πολεοδομικού περιορισμού της γύρω περιοχής, μη αξιοποίησης ενός μεγάλου μέρους του παραλιακού μετώπου της πόλης Λάρνακας αλλά και θέματα υγείας των κατοίκων.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως οι δύο Δήμοι ζητήσουν αντισταθμιστικά μέτρα από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προς όφελος τους,  με μια σειρά από ενέργειες. Θα διευθετηθεί συνάντηση με τον Υπουργό για επίσημη συζήτηση του θέματος και  παράλληλα θα συμμετέχουν στην καθορισμένη συνεδρία της Βουλής, όπου κατόπιν εισήγησης των Βουλευτών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 24 Μαΐου 2017

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!