Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο Μάνστεστερ

reports-of-an-explosion-at-Manchester-ArenaΔεκαεννέα είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 50 οι τραυματίες από την έκρηξη που έγινε στο τέλος συναυλίας στο κατάμεστο Manchester Arena, όπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, που αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση». Υποψίες για επίθεση καμικάζι. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες και τα βίντεο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα (04:19):

  • Έκρηξη στο Manchester Arena στις 22:35 τοπική ώρα (00:35 ώρα Ελλάδας), μόλις τελείωσε η συναυλία της Αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε.
  • Γεμάτο ήταν το στάδιο χωριτικότητας 18-20 χιλιάδων ατόμων. Δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, που αποκλείστηκε. Έρευνες άρχισε η αντιτρομοκρατική, ενώ έκλεισε ο κοντινός σταθμός του μετρό.
  • Η αστυνομία ανακοίνωσε 19 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες και ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι μπορεί να πρόκειται για να βομβιστή καμικάζι.
  • Ελεγχόμενη έκρηξη σε ανοιχτό χώρο κοντά στην αρένα από την αστυνομία, που ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Ορισμένα θύματα έχουν τραύματα που μοιάζουν να προέρχονται από θραύσματα, σύμφωνα με το Sky News.
  • Σκηνές χάους και πανικού μέσα και έξω από το στάδιο. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των παρευρισκομένων. Πολίτες και ξενοδοχεία προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν ανήλικους και μη. Πολλοί έφηβοι που ήταν στη συναυλία έχουν χωριστεί από τους γονείς τους. 

Οι πρώτες δηλώσεις της αστυνομίας (05:30)

«Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι να συγκεντρώσουμε κι άλλες πληροφορίες» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μάντσεστερ Ιάν Χόπκινς, «συνεργαζόμαστε με ττην αντιτροματική και τις υπηρεσίες πληροφοριών εταίρων της Βρετανίας». Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από το στάδιο Manchester Arena.

Στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνάντησης της λεγόμενης επιτροπής εκτάκτων αναγκών COBRA

Πηγή: www.efsyn.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» 

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις»  της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας οργανώνουν βιωματικά εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης τον

error: Content is protected !!