Ασπασία Μενελάου Κυπριανού! Κερδίζει, μουσικά, τις εντυπώσεις!

1

Το The art of Music By Aspasia Menelaou” κερδίζει τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κοινού τα τελευταία χρόνια, ενώ η Παιδική Χορωδία της Σχολής που συστάθηκε πριν τρία χρόνια σήμερα αποτελείται από 35 παιδιά και λαμβάνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Την Κυριακή 21 Μαϊου θα απολαύσουμε την παιδική χορωδία της Ασπασίας Μενελάου Κυπριανού στην έκθεση βιβλίου, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στις 5 το απόγευμα. Το Skala Times κουβεντιάζει με την όμορφη δασκάλα μουσικής, Ασπασία Μενελάου Κυπριανού.

Της Γιώτας Δημητρίου

Το “The art of Music By Aspasia Menelaou” ποτε ξεκίνησε; 2
To The Art of Music λειτούργησε το 2014.

Τι μαθήματα προσφέρονται;
Στην σχολή μας παιδιά αλλά και ενήλικες μπορούν να μάθουν το αγαπημένο τους όργανο από πτυχιούχους επαγγελματίες καθηγητές! Προσφέρονται μαθήματα πιάνου, φωνητικής, ηλεκτρική – κλασική – ακουστική κιθάρα , ντραμς , μπουζούκι , βιολί και φυσικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα. Να τονίσω επίσης Γιώτα μου ότι λειτουργεί και η χορωδία της σχολής μας για παιδιά από 5 ετών και άνω και είναι δωρεάν είτε αυτά φοιτούν στη σχολή μας είτε όχι!

Εργάζεστε μόνο με παιδιά ή και με έφηβους και ενήλικες;
Όπως σου έχω προαναφέρει μαθήματα μουσικής μπορούν να ξεκινήσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να το πράξουν όσο ήταν παιδιά!!!
Εργάζεστε μόνο με παιδιά ή και με έφηβους και ενήλικες;
Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο και αυτό είναι η αγάπη για την μουσική που σε αυτό δεν υπάρχουν ούτε πλαίσια ούτε ηλικίες!!!

Η παιδική χορωδία του “The art of Music By Aspasia Menelaou” πότε συστάθηκε και απο ποσα παιδακια αποτελειται;
Η χορωδία του The Art of Music ξεκίνησε τρία χρόνια πριν με την λειτουργία της σχολής μας! Ξεκινήσαμε με 10 παιδιά και τώρα είμαστε 35 παιδιά και συνεχώς αυξανόμαστε!! Είμαι πάρα πολύ περήφανη για την χορωδία αυτή πραγματικά και οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδάκια μου αλλά και στους γονείς τους φυσικά που είναι αρωγοί σε αυτήν την πολύ ωραία προσπάθεια που κάνουμε!

Ποια παιδακια μπορουν να ειναι μελος της παιδικης σας χορωδιας;
Όλα τα παιδιά που επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην χορωδία της σχολής μας αρκεί να αγαπάνε τη μουσική και φυσικά το τραγούδι! Τα πάντα!

Ασπασια τι μπορει να προσφερει η μουσικη στα παιδια;
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω!  Καταρχάς η μουσική είναι μια από τις πολλές τέχνες η οποία θα μας χαλαρώσει, θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας μας είτε αυτή λέγεται διάβασμα είτε δουλειά! Σου ανεβάζει την διάθεση και σε αγγίζει ψυχολογικά. Σε αλλάζει συναισθηματικά πιστεύω και σαν άνθρωπο! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μουσική “χτίζει ” αν μου επιτρέπεις καλύτερους και πιο έξυπνους μαθητές! Είναι τόσες πολλές οι έρευνες που έχουν γίνει γύρω από αυτό το θέμα όμως πραγματικά μπόρεις να προσέξεις την διαφορά κάποιου παιδιού που ασχολείται με μουσική από ένα άλλο σε θέματα συγκέντρωσης, δημιουργικότητας, κοινωνικότητας κτλ. Ο ίδιος ο Αϊνστάιν δήλωσε πως αν δε γινόταν επιστήμονας θα γινόταν σίγουρα μουσικός. Ο ίδιος πίστευε πως η ενασχόληση του με το βιολί ήταν ο λόγος που έγινε τόσο έξυπνος. Είναι τόσα πολλά τα οφέλη της μουσικής τόσο προς τα παιδιά όσο και στον άνθρωπο γενικότερα που θα μπορούσα να μιλώ γιαυτο ώρες αμέτρητες!

3Με την παιδικη σας χορωδια λαμβανετε μερος σε διαφορες εκδηλωσεις προσφατα σας ειχαμε δει σε εκδηλωση σε Πρεσβεία στη Λευκωσία….Μιλησε μας λιγο γι αυτο.
Οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις είναι ένα κομμάτι το οποίο με γεμίζει προσωπικά και με ενδιαφέρει πάρα πολύ και αυτό είναι και χρέος μας αν με ρωτάς να μάθουμε και στα παιδιά ότι δεν πρέπει μόνο να παίρνουμε, αλλά και να δίνουμε όσο μπορούμε και με οποίο τρόπο γίνεται αυτό! Γι’αυτο συχνά με την χορωδία μου στηρίζουμε διάφορους οργανισμούς που χρειάζονται μια μουσική επένδυση στην εκδήλωση τους με μεγάλη μας χαρά! Πρόσφατα συμμετείχαμε αποκλειστικά με μέλη της χορωδίας μας για ένα πολύ ωραίο δείπνο που πράγματοποιήθηκε στην πρεσβεία των Αραβικών Εμιράτων στη Λευκωσία! Το δείπνο αυτό ήταν αφιερωμένο για την γιορτή της μητέρας! Ήταν πραγματικά μια πολύ εντυπωσιακή εμπειρία για όλους μας! Πολύ φιλόξενο και γενναιόδωρο περιβάλλον και πολύ σωστά οργανωμένο. Μια μέρα που πιστεύω θα μείνει αξέχαστη για τα παιδιά.

Την Κυριακή 21 Μαϊου θα τραγουδήσετε στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στην έκθεση βιβλίου που διοργανώνει το διαδικτυακό μας περιοδικό Skala Times μαζι με την Δημοτική Βιβλιοθήκη και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Τι σας έκανε να δεχθήτε αυτή την πρόσκληση και τι τραγούδια θα μας πείτε;
Καταρχάς να ευχαριστήσω πολύ το Skala Times και εσένα προσωπικά Γιώτα μου για την ευκαιρία που μας δίνετε να ντύσουμε μουσικά την έκθεση βιβλίου! Χαίρομαι πολύ που θα λάβουμε μέρος σε μια τόσο σημαντική και πολύ όμορφη έκθεση βιβλίου που γίνεται στην πόλη μας! Ειμαι σίγουρη πως ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την ωραία προσπάθεια και συγχαρητήρια και σε σάς για αυτή την τόσο ωραία πρωτοβουλία!!! Όσο για το τι τραγούδια θα τραγουδήσουμε θα το αφήσω να είναι έκπληξη μέχρι την Κυριακή:)

Εσύ διαβάζεις βιβλία;
Ομολογώ πως όταν ήμουνα παιδί διάβαζα πολλά βιβλία μιας και η μητέρα μου που είναι λάτρης των βιβλίων μας παρότρυνε συνεχώς! Διαβάζω αλλά όχι τόσα όσα θα ήθελα λόγω περιορισμένου χρόνου. Αυτό το διάστημα διαβάζω το Κορίτσι του Τρένου της Πόλα Χόκινς ένα πολύ ωραίο ψυχολογικό θρίλερ!

Τέλος, Ασπασία για σένα τι είναι η μουσική;
Η Μουσική για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι λατρεία, είναι ο λόγος που χαμογελώ καθημερινά και με ολοκληρώνει ως άνθρωπο.

———————————————

Παλαιότερη συνέντευξη της Ασπασίας Μενελάου στο Skala Times:
https://www.skalatimes.com/2015/06/05/a%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-the-art-of-music-by-aspasia/


aspa last

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!