Διευκρινήσεις απ’ το Δήμο Λάρνακας για το Θέατρο Σκάλα

skala theatri

dimos_larnakas

Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σε σχέση με τα ανακριβέστατα δημοσιεύματα στο Τύπο, που αφορούν το Παττίχειο Θέατρο ΣΚΑΛΑ:

  1. Η υπογραφή Συμφωνίας με το Παττίχειο Θέατρο ΣΚΑΛΑ αποφασίστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2014, με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έγκρινε τις μέχρι τότε διευθετήσεις που έγιναν όσον αφορούσε την αποπληρωμή των οφειλόμενων δόσεων του Θεάτρου από το Δήμο Λάρνακας, μέχρι και το 2014. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ετοιμασία Αγοραπωλητήριου Εγγράφου που να προνοεί την αγορά του Θεάτρου με τον εξοπλισμό του και την ανάληψη από μέρους στου Δήμου Λάρνακας του οφειλόμενου υπόλοιπου δανείου.

  2. Λόγω της μη έγκριση της σύναψης δανείου από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα αλλά και σύμφωνα με υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στην ετήσια έκθεση του για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, για σύναψη δανείου από το Δήμο Λάρνακας, για υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης, σύμφωνα με το Αρθο 85(1)(α) του Περί Δήμων Νόμου, απαιτείται η εκ των προτέρων έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

3.     Τα εν λόγω θέματα συζητήθηκαν ήδη σε Συνέδρια της Νέας Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Λάρνακας, εντός του 2017, πριν τη λήψη της αναφερόμενης  επιστολής στον Τύπο. Τα υπό αναφορά θέματα βρίσκονται στη διαδικασία  επίλυσης τους και συγκεκριμένα, μετά από την επικύρωση της απόφασης της Διαχειριστικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Λάρνακας, προτίθεται να αναλάβει το δάνειο του Παττιχείου Θεάτρου ΣΚΑΛΑ έναντι της μεταβίβασης  του στο Δήμο Λάρνακας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2014. 

4.     Για τις εν λόγω ενέργειες και για υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Λάρνακας έχει ζητήσει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για το εν λόγω δάνειο. Σε περίπτωση επίτευξης του πιο πάνω, ο Δήμος Λάρνακας θα μελετήσει τρόπους διαχείρισης του εν λόγω κτηρίου.

5.     Ο Δήμος Λάρνακας λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα τη διαφάνεια ασκώντας την εξουσία που του δίνει ο Νόμος και που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και στα πλαίσια της ενημέρωσης με την ολοκλήρωση στη όλης διαδικασία θα ενημερώσει το Κοινό.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 15 Μαΐου 2017   

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!