Τελετή Έναρξης Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2017

special

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/5/17 με κάθε λαμπρότητα η Τελετή Έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2017, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και του Δημάρχου της κ. Ανδρέα Βύρα.

Το τελετουργικό άρχισε με την παρέλαση όλων των Σχολείων, Ιδρυμάτων, Σωματείων και  Κέντρων, από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας μέχρι την πλατεία Ευρώπης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Εκεί, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ανδρέας Παναγή, τέλεσε Αγιασμό. Στη συνέχεια η Σχολή Χορού London School of Ballet, μαζί με αθλήτριες των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, προχώρησαν στο τελετουργικό κομμάτι, με χορογραφία που επιμελήθηκε η ιδιοκτήτρια της Σχολής, κ. Βίκυ Αγαπίου.

Ακολούθησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, το άναμμα του βωμού και η είσοδος της σημαίας των Ειδικών Ολυμπιακών. Μετά από την έπαρση της σημαίας, η κ. Νάσια Τραχωνίτου ερμήνευσε τον Ύμνο των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου.

Στη συνέχεια, αφού ακολούθησε ο χαιρετισμός και η ορκωμοσία των αθλητών, ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ελένης Ρωσσίδη, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας κήρυξε επίσημα την έναρξη των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2017.

Αποκορύφωμα της τελετής ήταν το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, το οποίο έχουν αναλάβει ο Μουσικοσυνθέτης κ. Άριστος Μοσχοβάκης και η κ. Στέλλα Γεωργιάδου. Οι αθλητές μας έμειναν κατενθουσιασμένοι  και  διασκέδασαν με τα τραγούδια τους. 

Με σύνθημα «Μαζί…με Δύναμη Ψυχής» οι αθλητές μας θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό, δίνοντας το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται μια ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στους αγώνες έχουν προσκληθεί και τα Special Olympics Hellas οι οποίοι θα συμμετάσχουν με 34 άτομα, στα αγωνίσματα του Στίβου και της Κολύμβησης.

Η κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Λάρνακας, και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας. 

Επίσης τους διαχρονικούς Χορηγούς: ΚΟΑ, ΚΟΕ, Cyprus Police Τorch Run, στην εταιρεία Sky Link, την RCB Bank, το Στάδιο ΓΣΠ,  και στον Χρυσό Χορηγό της Ομοσπονδίας, την Εταιρεία Alvexo Trading Ltd.

Θερμές ευχαριστίες και στο Στάδιο ΓΣΖ για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων του Στίβου.

Όσο αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι αγώνες άρχισαν επίσημα την Παρασκευή με το  «Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές»/ ΜΑΤP (αθλητές με κινητικές δυσκολίες) και συνεχίζονται ως εξής:

Δευτέρα και Τρίτη (08-09 Μαΐου)  θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του στίβου στο Στάδιο ΓΣΖ, την Τετάρτη (10 Μαΐου)  το άθλημα της κολύμβησης στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, και Πέμπτη (11 Μαΐου)  η ποδηλασία στο στάδιο ΓΣΠ. Όλες οι ημερίδες διεξάγονται από τις 09:00-13:00

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Παρασκευή στης 12/5/17 με την Ενοποιημένη Ημερίδα Floor ball, στην οποία θα συμμετάσχουν αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών μαζί με πολιτικούς πρόσφυγες.

Στα πλαίσια της Τελετής Λήξης των Αγώνων, ο Δήμος Λάρνακας θα δεξιωθεί όλους τους αθλητές και τους συνοδούς/προπονητές τους, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λάρνακας .

Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι ότι και πάλι θα μας κάνουν περήφανους, όπως συνηθίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΠΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!