You Are Here: Home » Συνεντεύξεις » Narcissus A-Ngel (Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου) από τη Λάρνακα με Μουσικό Αστέρι στην Αμερική

Narcissus A-Ngel (Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου) από τη Λάρνακα με Μουσικό Αστέρι στην Αμερική

1

Το όνομα Narcissus A-Ngel (Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου) άρχισε να κερδίζει το μουσικό κοινό στην Αμερική. Το πρώτο άλμπουμ των No/Hugs με το όνομα “In Between” σαρώνει τα online blogs και podcasts σε Αμερική και Αγγλία. Τα τραγούδια στο άλμπουμ έχουν γραφτεί από την Narcissus A-Ngel για τους No/Hugs σε στυλ alternative rock.
Το 2017 βρίσκει την Narcissus σε ακόμα μια περιοδεία σε όλη την Αμερική και το συγκρότημα της κερδίζει διακρίσεις και έδαφος μέρα με τη μέρα.
Το Skala Times κουβεντιάζει με την Narcissus A-Ngel (Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου), που κατάφερε απ’ τη πόλη της, την Λάρνακα, να μετακομίσει στη μητρόπολη του κόσμου, την Αμερική και να κάνει το μουσικό της όνειρο πραγματικότητα!

 

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Γεωργία, καταρχάς η σχέση σου με την μουσική πότε ξεκίνησε; 4
Με τη μουσική πρέπει να ερωτευτήκαμε γύρω στα 6. Δεσμευτήκαμε στα 12, και ζούμε έναν πανευτυχή γάμο από τότε.

Οι σπουδές σου στην Αμερική ήταν ένας απ’ τους λόγους που σε οδήγησαν να παλέψεις για το ονειρο σου σε αυτή την μεγάλη χώρα που κάποιοι την θεωρούν μητροπολη του κόσμου;
Οι σπουδές ήταν απλά το έναυσμα. Απλά μια δικαιολογία για να έρθω στην Αμερική και να βρω εύκολη πρόσβαση στη χώρα. Αλλά δεν έχουν καμία σύνδεση με το πείσμα και την τρέλλα που με οδήγησαν σε αυτό το συγκρότημα.

Μετά την πεντάχρονη υποτροφία απ’ το Berklee College of Music δεν είχες σκεφτεί να επιστρέψεις στην Κύπρο;
Δυστυχώς, θα κάνετε καιρό να με δείτε στη Κύπρο. Ίσως για διακοπές κάποια στιγμή, όμως έχω πολλές υποχρεώσεις εδώ στην Αμερική, τόσο προς τον εαυτό μου, όσο και προς το συγκρότημα.

2Η νίκη του Boston battle of the bands στη Βοστώνη το 2015, το ότι άνοιξες τη συναυλία των Faster Pussycat το 2016 και το ότι σήμερα βρίσκεσαι στην κορυφή των γυναικίων ροκ φωνών στην Αμερική, πως σε κάνουν να αισθάνεσαι;
Χαχα , με τιμά πολύ το τελευταίο. Κοιτάξτε, πάνω από όλα νιώθω ευλογημένη για το λαρύγκι που μου έδωσε ο Θεός και για την υγεία μου. Μετά από 2 χρόνια συνεχών συναυλιών ένιωσα την υπερόκοποση και συνηδητοποίησα ότι χωρίς την υγεία, δεν υπάρχει μέλλον. όλα τα δύσκολα, και όλες οι νίκες και η καταξιώσεις δεν είναι παρά μικρά βήματα προς τον ύψηστο στόχο που έχω θέσει για τον εαυτό μου. Νιώθω ευγνώμων για όποιαδήποτε καταξίωση και αναγνώριση – αλλά και χωρίς αυτές , και πάλι θα συνέχιζα δριμύτερη.

To καλλιτεχνικό σου όνομα πως το σκέφτηκες/εμπνευστηκες;
Το Narcissus δεν ορίζεται ως καλλιτεχνικό όνομα, αφού αυτό είναι το όνομα που με αποκαλούν όλοι εδώ στην Αμερική. Προτίμω τον όρο “preferred name” . Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της περσόνας μου off and on stage. Είναι ένα όνομα το οποίο ασκεί ελαφρό intimidation , ένα όνομα που προκαλεί , επιβάλει ερωτήσεις αλλά συνάμα αυτοσαρκάζεται.

Το συγκρότημα σου No/Hugs από ποιους αποτελείται και πως εμπνεύστηκες το όνομα του συγκροτήματος;
Το συγκρότημά μου αποτελείται από διάφορους μουσικούς ανά περιόδους, με βασικό μέλος εμένα. Το όνομα “γεννήθηκε” το 2015 μετά από άπειρες συνομιλίες του original lineup του συγκροτήματος.

Να μιλήσουμε λίγο για το δίσκο σου In Between;
Βεβαίως. Το In Between είναι το πρώτο ΕΡ του συγκροτήματος. Με 5 τραγούδια τα οποία άφησαν το δικό τους στίγμα στη συμπλήρωση του πρωτου έτους του συγκροτήματος. Νιώσαμε ότι έπρεπε να δίξουμε το σεβασμό στα τραγούδια, ηχογραφόντας τα και αφήνωντας τα πίσω μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Σήμερα που σε βρίσκουμε; 3
Ετοιμάζομαι για τουρ τέλη Μαίου μέχρι τέλος Ιουνίου και μετά, ότι προκύψει. Όσες πιο πολλές συναυλίες, τόσο το καλύτερο!

Η Κύπρος δεν είναι καθόλου μέσα στα σχέδια σου; Δε σου λείπει ο τόπος σου;
Μια συναυλία No/Hugs στην Κύπρο, θα την ήθελα πολύ… Μα πολύ όμως… Είναι καιρός να ανεβάσουμε τα μποφόρ στη Λάρνακα. Μου λείπει η Κύπρος, ήταν σπίτι μου για 17 χρόνια.

Κατά τη γνωμή σου, ποιοι λόγοι/συγκυρίες πέρα απ’ την φωνή και το ταλέντο σου, σε βοήθησαν να καταφέρεις να ξεχωρίσεις σε μια τόσο απαιτητική και ανταγωνιστική χώρα όπως είναι η Αμερική;
Το γεγονός ότι δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό, δεν ασχολούμαι με μικροπρέπειες – κατά κόσμο τρίχες- και βλέπω την πάρτη μου χωρίς να σχολιάζω και να αναιρώ κανένα ταλέντο και coworker. Πάντα λέω ευχαριστώ, σε όποιαδήποτε θετική και αρνητική απάντηση και δεν δέχομαι την λέξη ΟΧΙ από κανέναν. You want it, you take it. Figure it out and stop complaining. Και πάντα πάνω από όλα, αυτογνωσία. Χειρότερο πράγμα από το να κάνεις κακό business είναι το να μην ξέρεις πόσα αξίζεις.

Αλήθεια,τι θα συμβούλευες ένα παιδί που σήμερα στα 18 του θέλει να ξενιτευτεί, να φύγει απ’ τη Κύπρο και να κυνηγήσει το μουσικό του ονειρο εκτός Κύπρου;
Να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, να κλείσει τα αυτιά του, να διαγράψει όλα του τα social media και να ξανα αρχίσει τα πάντα από την αρχή. Οι φίλοι που θα μείνουν , θα μείνουν. Οι πραγματικές εμπειρίες αρχίζουν με ένα ρίσκο. Ο φόβος του αγνώστου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο προς την αποτυχία. Αν θες να αποδείξεις στον εαυτό σου το ότι είσαι πραγματικά ανεξάρτητος, τότε το βήμα προς το άγνωστο είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι. Η ζωή έχει ένα πολύ ασυνήθιστο τρόπο του να σε φέρνει ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι. Όλοι μας πέρνουμε τα μαθήματα, και τα παθήματα που χρειαζόμαστε. Κάθε ήττα οδηγά στην επόμενη νίκη. Επίσης, μια πολύ ειλικρινής συμβουλή: Τα λεφτά είναι πολύ σημαντικά για την επιβίωση του όποιουδηποτε Χωρίς οικονομική ευχέρεια, υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.


Διαβάστε το review για το In Between και τη φωνή της Λαρνακιώτισσας Narcissus A-Ngel στο Jampshere magazine http://jamsphere.com/newreleases/no-hugs-in-between-this-is-rock-n-roll 

Ακούστε το άλμπουμ στο Spotify tiny.cc/NHspotify  καθώς και στην ιστοσελίδα τους www.nohugsband.com 

Θα βρείτε την Narcissus A-Ngel και το στυγκρότημά της No/Hugs στο Facebook www.facebook.com/nohugsband και στο Twitter www.twitter.com/nohugsband

About The Author

Number of Entries : 4152

Leave a Comment

© 2012 Skala Times - Web Design & Development in Cyprus by PREDU Consulting Ltd.

error: Content is protected !!
Scroll to top