Λάρνακα μου, πότε γίναμε έτσι;

lar

Tης Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια
Skala Times)

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με μερικούς μέσα σε αυτή τη πόλη…..Να χαλαρώσουν, να ερωτευτούν, να διαβάσουν κάποιο βιβλίο, να πάνε σε κάνα ψυχοθεραπευτή να θεραπεύσουν πληγές και κόμπλεξ που μετατρέπονται σε κακία;
Αλήθεια, δε ξέρω!

Μέσα σε μια πόλη που πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια (σκάνδαλα εντός του Δημαρχείου, σχέδια για ύπουλη μετατροπή του λιμανιού σε βιομηχανικό, καταπάτηση του πολύχρονου διατάγματος για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών κτλ), μέσα σε μια πόλη που είναι τόσο μικρή, σαν χωριό, δεν χωράνε τόσα ψέματα, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και προπάντων τόση αγένεια και κακία!
Πότε γίναμε έτσι;

Πιο συγκεκριμένα (όσο γίνεται):
1. Δεν γίνεται να λέγεσαι “τοπική ιστοσελίδα” και να παρουσιάζεις ψέματα, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα. Σε κείμενα που μοιάζουν με ποστ της κακιάς ώρας στο fb και όχι με “δημοσιογραφικό ρεπορτάζ”.
Εντάξει, δεν παρουσίασες και τα τελευταία έγγραφα των wikileaks για να ασχοληθούμε και τόσο! Μόνο 3-4 βλακείες που αφορούν την πόλη.
Ναι, αλλά, με αυτές τις βλακείες επηρεάζεις κόσμο και θίγεις ένα ήδη λαβωμένο (με άλλους ανθρώπους βέβαια, που αποχώρησαν) δημοτικό συμβούλιο.

2. Δεν γίνεται μεταξύ μας (συνδημότες) να τσακωνόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν παιδιά του δημοτικού, με έλλειψη επιχειρημάτων και με μόνη έγνοια να εντυπωσιάσουμε με ατάκες (και τελικά να “εντυπωσιάζουμε” με την κακία και αγένεια μας).

Δεν γίνεται!
Εκτός, αν τελικά, έχει δίκαιο ο Περδίκης και μας…..ψεκάζουν.

Είναι καιρός για μια αυτοκριτική (αφού τόσο καλά να καταφέρνουμε γενικότερα στην κριτική, απ’ ότι φαίνεται) και να δούμε πώς και τι πρέπει να αλλάξουμε μέσα σε αυτή την πόλη, ξεκινώντας απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό. Όλοι! Όλοι όσοι λέμε πως επιθυμούμε μια καλύτερη πόλη, ένα καλύτερο κόσμο, κοκ. 

Στην τελική, αν χρειαστεί, ας κάνουμε κανα group therapy….με χορηγό τον Δήμο Λάρνακας!

Υ.Γ Πέρα από τα βιβλία λογοτεχνίας, εξαιρετικά βοηθητικά για περιπτώσεις αγένειας, κακίας και βλακείας, είναι και τα βιβλία Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!