Συνάντηση Δ.Σ. ΕΤΑΠ Λάρνακας και Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

etap

Συζήτηση σημαντικών θεμάτων μεταξύ Δ.Σ. ΕΤΑΠ Λάρνακας
και Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά την οποία συζητήθηκε σειρά θεμάτων που επηρεάζουν την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας.

Εξελίξεις διαφαίνεται να υπάρχουν όσον αφορά το έργο για την ανάπτυξη του Λιμανιού-Μαρίνας Λάρνακας με τον Υπουργό να ενημερώνει ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι προσφοροδότες που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας. Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του έργου καθότι το ενδιαφέρον από αξιόλογες εταιρείες είναι σοβαρό. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι όπως μέχρι το τέλος του χρόνου το έργο προχωρήσει με τη λήψη απόφασης για επιλογή του επενδυτή.

Ανάμεσα στα θετικά της συνάντησης συγκαταλέγεται και η δέσμευση από τον κ. Δημητριάδη για ασφαλτόστρωση του τουριστικού δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, ως προσωρινό αλλά εξαιρετικά αναγκαίο μέτρο μέχρι να ολοκληρωθούν τα κατασκευαστικά σχέδια για την γ’ φάση (Βορόκληνη) και ο σχεδιασμός της δ’ φάσης (Πύλα).

Σε καλό στάδιο επίσης βρίσκεται και η κατασκευή των έντεκα κυματοθραυστών στην πόλη της Λάρνακας και στα Περβόλια με την ολοκλήρωση του έργου να αναμένεται τον Μάιο του 2018. Το έργο αυτό κρίνεται σημαντικό για επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος διάβρωσης συγκεκριμένων παραλιακών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, ενημέρωσε για εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του ψηφιδωτού στην οδό Αγ. Νεοφύτου το οποίο παρουσιάζει τους άθλους του Ηρακλή και εικάζεται ότι πρόκειται για λουτρό της Ρωμαϊκής περιόδου. Αναφέρθηκε ότι εντός Μαΐου θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η πρόταση για απαλλοτρίωση της εγκαταλελειμμένης γειτνιάζουσας κατοικίας, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι ανασκαφές για εμφάνιση και του υπόλοιπου μέρους του ψηφιδωτού. Πρόσθεσε ότι η γενικότερη πρακτική του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι όπως οι αρχαιότητες παραμένουν στο χώρο όπου έχουν ανευρεθεί και να αναδεικνύονται ανάλογα, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί κατά πόσο είναι εφικτό όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές. Σε θέμα που τέθηκε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ανακαίνιση του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου, η Δρ Ιερωνυμίδου πληροφόρησε ότι το Μουσείο θα κλείσει ολοκληρωτικά από τις 8 Μαΐου μέχρι τις αρχές του 2018 ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την ουσιαστική αναβάθμισή του.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης και ο Αναπλ. Πρόεδρος Δήμαρχος κ. Ανδρέας Βύρας εξέφρασαν την πολύ μεγάλη τους δυσαρέσκεια για τις άκαρπες πρόσφατες συναντήσεις για μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης στην οδό Κιλκής που θα επιτρέψουν την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού. Ανέφεραν ότι το θέμα χρονολογείται και είναι αδιανόητο τέτοιος μοναδικός ανά τον κόσμο αρχαιολογικός θησαυρός να μην μπορεί να βγει στην επιφάνεια. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν όπως το θέμα είναι υψίστης σημασίας για τη χώρα μας και θα παραπεμφθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να εξευρεθεί μια άμεση λύση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η ανάπτυξη του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας για το οποίο δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη και το Υπουργείο θα αρχίσει να επεξεργάζεται άλλες πιθανές λύσεις, αλλά και η χαώδης κατάσταση που δημιουργείται από παράνομη στάθμευση μπροστά από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Αναφορικά με τις διαφωνίες που αφορούν τις καταδύσεις στο Ναυάγιο Ζηνοβία μεταξύ της ιδιοκτήτριας εταιρείας και καταδυτικών σχολών, το Υπουργείο θα λάβει νομική γνωμάτευση για το θέμα καθότι το υπό αναφορά ναυάγιο βρίσκεται σε Λιμενική Περιοχή. Η ΕΤΑΠ Λάρνακας έκανε έκκληση όπως το Υπουργείο μεσολαβήσει για επίλυση των διαφορών το συντομότερο για να προστατευθεί η μεγάλη φήμη που έχει αποκτήσει το ναυάγιο ανά το παγκόσμιο.

Ο Πρόεδρος κ. Λευκαρίτης ευχαρίστησε τον Υπουργό, τον Διευθυντή του Υπουργείου, τη Διευθύντρια του Τμ. Αρχαιοτήτων και τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση και τόνισε ότι η ΕΤΑΠ Λάρνακας σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης και τις άλλες Τοπικές Αρχές θα παρακολουθεί τις εξελίξεις των έργων και θα τα επαναφέρει στην επικαιρότητα ώστε να υλοποιηθούν εντός των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων.

——————————-

4 Μαΐου 2017 ΕΤΑΠ Λάρνακας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού αναφορικά με τη διοργάνωση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2024

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την 24η «Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου». Οι παραστάσεις των έργων που θα

Εξαγγελία υποψηφιότητας Σπύρου Πάμπουλου για την Αντιδημαρχία Τρούλλων

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Τρούλλων εξάγγειλε ο νυν κοινοτάρχης Τρούλλων Σπύρος Πάμπουλλου. Αυτούσια η εξαγγελία του κ. Πάμπουλλου: Αγαπητοί Συγχωριανοί, συγχωριανες,Κυρίες και

error: Content is protected !!