“Women in MedArts” στο Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή στη Λάρνακα!

1

Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Ιατρική και Τέχνη», διοργανώνει την πρώτη του εικαστική έκθεση “Women in MedArts”. Στην ομαδική αυτή έκθεση θα παρουσιάσουν έργα τους τέσσερεις γυναίκες εικαστικοί: Αριάνα Β. Ζάκου, Κατερίνα Σταύρου, Μαρία Αριστείδου και Μαρίσα Σατσιά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα είναι την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, στις 19.30, στο χώρο του Ιατρικού Μουσείου Κυριαζή, στην οδό Καραολή και Δημητρίου στη Λάρνακα και θα τα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Κος Ανδρέας Βύρας . Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου όπου θα γίνει το κλείσιμο της έκθεσης με τη διάλεξη του Δρ. Μάριου Κυριαζή «Έμπνευση και Νευρολογία».

2

3Η Αριάνας Ζάκου θα παρουσιάσει έργα με τον τίτλο “Επικοινωνία”. Όπως λέει η ίδια: «Η λαρυγγεκτομή που υπέστη ο παππούς μου τον άφησε χωρίς φωνή/ομιλία. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα την σημασία της επικοινωνίας, ειδικά στην εποχή μας που η άμεση επικοινωνία είναι σχεδόν απούσα. Θεωρώ ότι πολλές αρχές και αξίες στην ζωή στηρίζονται στην ανθρώπινη επικοινωνία και πιστεύω ότι είναι χρέος μου να αφυπνίσω τους ανθρώπους όπως μπορώ ώστε να μην ξεχνούν να επικοινωνούν».

Η Κατερίνα Σταύρου θα παρουσιάσει το “Fight or Flight”. Αναφερόμενη στο έργο της, λέει: «Η ζωή είναι μια περίπλοκη σύνθεση. Τα ανθρώπινα όντα έχουν διάφορες ψυχοσωματικές ανάγκες για να αισθάνονται ζωντανά. Η ενστικτώδης απάντηση στην αντιμετώπιση μιας απειλητικής κατάστασης μεταφράζεται σε δύο καταστάσεις, οι οποίες προετοιμάζουν το σώμα να αντισταθεί βίαια στην απειλή ή να εγκαταλείψει την σκηνή. Το νευρικό σύστημα, για να καταπολεμήσει το επικίνδυνο συμβάν, προκαλεί έκκριση ορμονών από τα επινεφρίδια τα οποία προξενούν αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Όταν απειλείται η καρδία, ο οργανισμός απαντά με ένα από τους δύο τρόπους. Υπάρχει επιστημονικός όρος για αυτό το ένστικτο: «Fight or Flight».

«Ο θάνατος είναι μόνο το τέλος όταν η μνήμη ξεθωριάζει και η ιστορία σταματά να λέγεται.» Αυτά λέει η Μαρία Αριστείδου, η οποία θα μελετήσει παλαιά ιατρική έρευνα και θα διερευνήσει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτό το πειραματικό νέο έργο θα αποτελείται από εγκαταστάσεις/κατασκευές και έργα ζωγραφικής φτιαγμένα από διάφορα υλικά που έχουν βρεθεί, μικτά μέσα και χειροτεχνία από χαρτί.

Η Μαρίσα Σατσιά είναι Medical artist. Μέσα από τα έργα της έχει ως σκοπό την εξερεύνηση του ανθρώπινου σώματος μέσω ενός διαφορετικού φακού, σε διάφορες μεγεθύνσεις, μικροσκοπικά και μακροσκοπικά. Τα έργα της καταπιάνονται με την μικροβιολογία και ανθρώπινη ανατομία και χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές και διαφορετικά μέσα, όπως πίνακες και πλάκες κολλαγραφίας, κεραμικά, κατασκευές, ψηφιακή μικροσκοπική φωτογραφία και κέρινα γλυπτά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!