Eπίκαιρες κουβέντες της παρέας….

larnaka_5

Tης Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια Skala Times)

Απειλές, εκφοβισμοί, λασπολογία, ψέματα και πολλά άλλα είναι τα κόλπα στα οποία μπορεί να καταφύγει κάποιος όταν απειλούνται τα συμφέροντα του.
Όχι, δεν είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν όλοι όταν κινδυνεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, είναι η τακτική “κάποιων” την οποία φυσικά δεν χρησιμοποιούν μόνο μια φορά, αλλά κάθε φορά που μπορεί να απειλούνται τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η ιστορία του καθενός, είναι εκεί να αποδεικνύει τι μεθόδους και τις τεχνικές χρησιμοποιούμε και πρωτίστως τι ήθος κουβαλάμε. Πόσες φορές αγωνιστήκαμε με ανιδιοτέλεια και πόσες φορές “ξεπουλήθηκαμε” στο προσωπικό μας συμφέρον.

Ευτυχώς, κάποιοι από εμάς δεν πτοούμαστε σε κόλπα και άλλες μεθόδους όταν καλούμαστε να υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε ΣΩΣΤΟ.
Το πολεμάμε, μέχρι τελικής πτώσεως. Γιατί, έχουμε και τον αγαπημένο αρχαίο φιλόσοφο Πλάτωνα πάνω στη βιβλιοθήκη μας να “ρητορεύει” μέσα από σελίδες:  “Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε τόσο πολύ, για το τι θα πουν για μας οι πολλοί, αλλά τι θα πει όποιος ξέρει καλά για τα δίκαια και τα άδικα, ο ένας δηλαδή και αυτή θα είναι η αλήθεια”.
Δεν έχουμε λόγο να μην ακούσουμε τον πιο γνωστό μαθητή του Σωκράτη!

Σε μια πόλη που ο καθένας ξέρεις το “who is who” του άλλου, σε μια τόσο μικρή πόλη που μοιάζει με χωριό, δεν κρινόμαστε απ’ τα ποστ στο facebook, ούτε απ’ τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα.
Κρινόμαστε απ’ τις πράξεις και το ήθος μας. Και βεβαίως απ’ την….. κρίση μας.
Χάρισε σε κάθε άνθρωπο το αυτί σου, αλλά σε λίγους τη φωνή σου. Πάρε από τον καθένα την άποψή του, αλλά φύλαξε τη δική σου κρίση” έλεγε ο Σαίξπηρ.
Η κρίση μας, που δεν πρέπει να επηρεάζεται ούτε από προσωπικά συμφέροντα, ούτε από απειλές!

Καλό μήνα, η αλήθεια είναι ο μόνος οδηγός! Πάντα!

editoriaΥ.Γ Έχω την εντύπωση ότι η “Μονόπολη” είναι πιο ωραίο παιχνίδι απ’ το “Μη το πεις”. Αν μη τι άλλο, στην μονόπολη γίνεται μια δίκαια απονομή χωραφιών, ακινήτων κτλ…..Σε εκείνο το “Μην το πεις”, που αγοράσαμε πρόσφατα απ’ τo Jumbo, υπάρχει ανία….Μα να μην μπορεί να το πεις! Εμείς, θα λέμε πάντα τις αλήθειες. Απλά και όσο πιο τεκμηριωμένα γίνεται. 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού αναφορικά με τη διοργάνωση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2024

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την 24η «Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου». Οι παραστάσεις των έργων που θα

Εξαγγελία υποψηφιότητας Σπύρου Πάμπουλου για την Αντιδημαρχία Τρούλλων

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Τρούλλων εξάγγειλε ο νυν κοινοτάρχης Τρούλλων Σπύρος Πάμπουλλου. Αυτούσια η εξαγγελία του κ. Πάμπουλλου: Αγαπητοί Συγχωριανοί, συγχωριανες,Κυρίες και

error: Content is protected !!