Νομοτελειακά σαν παραμύθι!

editorial1

Η ευγένεια που ξέχασες πως είναι χάρισμα και τη πάτησες στον οδοστρωτήρα της αγένειας που γέννησε με ευκολία η πληκτρολόγηση πίσω από ένα άψυχο μαραφέτι, λάπτοπ, και πετάς βολές δεξιά και αριστερά, σαν αλλοπρόσαλλος και αλαζόνας.

Η αλληλεγγύη που γίνεται μόνο υπό το φλας των selfie και των ντεμέκ αυθόρμητων φωτογραφιών, ενίοτε και των διάφορων ποστ “Βοηθήσαμε επειδή αγαπάμε τους συνανθρώπους μας…” και κάπου στη γη μια ύπουλη υποκρισία χορεύει πάνω κάτω.

Η έπαρση που φυτρώνει στα στήθη σου, γιατί παρερμήνευσες τις συμβουλές των life coach και τις ατάκες που λένε στα απογευματινά τηλεμαγκαζίνο και πίστεψες πως το “είσαι μοναδικός” σημαίνει “είσαι καλύτερος απ’ όλους τους άλλους”.

Η γνώση που σε καρτερά να την γευτείς και εσύ την απομακρύνεις γιατί πιστεύεις πως ήδη τα ξέρεις όλα. Πως έλεγε ο Σωκράτης “ένα ξέρω πως τίποτα δεν ξέρω”; Ε, το αντίθετο εσύ. Όλα τα ξέρεις, έτσι θαρρείς. 

Το προσωπικό συμφέρον που πατάει πάνω σε οτιδήποτε για να φτάσει στο σκοπό του. Πλαστές ανθρώπινες σχέσεις ντυμένες με ιδιοτέλεια, ψέματα, υποκρισία, όλα στο βωμό του προσωπικού (σου) συμφέροντος.

Και κάπου εκεί που η αλήθεια στέκεται απέναντι σου όλορθη και ακλόνητη να σε κοιτά στα μάτια, εσύ λες μεeditorial2 ελαφρά την καρδία “ε, έτσι είναι όλοι”.

Αμ δεν είναι, δεν είμαστε, όλοι σαν κι εσένα.
Και αυτή είναι μια αλήθεια που πολύ πιθανόν να μην μπορεί να χωρέσει στο μυαλό σου, μα δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει πως ο κόσμος πάντα χωριζόταν σε όμορφες ψυχές και λιγότερο όμορφες, ενίοτε και…..άσχημες.
Δε μπορεί, καταβάθος θα το ξέρεις, θα το ‘χεις διαβάσει σε κάνα κλασικό βιβλίο λογοτεχνίας.
Όπως θα ξέρεις πως στο τέλος οι καλοί, με κάποιο τρόπο….νικούν.
Και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Νομοτελειακά. Σαν παραμύθι.

Υ.Γ Το πιο πάνω editorial (με πινελιές επίκαιρης πραγματικότητας) γράφτηκε μετά από μια συζήτηση με την εγκυούλα φίλη μου Γ. με την οποία συμφωνήσαμε πως η κατάσταση στα social media είναι κωμικοτραγική…Επίσης γράφτηκε και με λίγη έμπνευση απ’ το “Beauty and the Beast” που είδαμε με την πεντάχρονη μου ανιψιούλα και την μαμά της, στο K Cineplex στη Λάρνακα, την περασμένη Κυριακή.Να το δείτε! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!