Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της “Χλωροφύλλης” στη Λάρνακα!

1

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, απόψε, Τετάρτη 26 Απριλίου, η πρεμιέρα του θεατρικού έργου του Κώστα Μαννούρη “Χλωροφύλλη” στο “Πολυχώρο Αποθήκες” στη Λάρνακα.
Μια παράσταση απ’ το Θέατρο Τσέπης, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους και σκηνικά Κώστα Ιακώβου.

H Λάρνακα δεν είναι συνηθισμένη σε πρεμιέρες από θεατρικά σύνολα άλλων πόλεων, ωστόσο αυτό έγινε μετά από εισήγηση του συγγραφέα να γίνει η πρεμιέρα στη πόλη του, και φαίνεται ότι η Λάρνακα το ανταπέδωσε με ένα  μεγάλο “ευχαριστώ”, αφού τα εισιτήρια ήταν sold out για την πρεμιέρα,  αλλά sold out είναι και για αύριο, 27 Απριλίου! Tην παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ηθοποιοί, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και πολλοί άλλοι άνθρωποι της πόλης του Ζήνωνα.
3
Ακολουθεί ακόμη μια παράσταση στη Λάρνακα αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου.
Στη συνέχεια: Λεμεσό 4 – 7 Μαϊου, Πάφο 9 Μαϊου και Λευκωσία 11-14 Μαϊου.

Όσοι παρακολούθησαν την παράσταση απόψε απόλαυσαν τις μοναδικές ατάκες του συγγραφέα, γέλασαν, δάκρυσαν και προβληματίστηκαν γύρω από ένα πανάρχαιο θέμα: Τον έρωτα.
Ο συγγραφέας καταπιάνεται με τον έρωτα και μας προκαλεί να δούμε κάποιες πτυχές του με μια καινούρια ματιά, με μια ενδοσκόπηση, να βρεθούμε δίπλα απ’ τη Βερενίκη ή τον Αβέρκιο και να ταυτιστούμε σε κάποια σημεία μαζί τους.
Να αναλογιστούμε τη σημαντική θέση του έρωτα στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και τα εφιαλτικά τραύματα που αφήνει πολλές φορές στις ψυχές τους.
Τέλος, ναι, καταφέρνει επίσης να μας ευαισθητοποιήσει γύρω απ’ τα φυτά και να τα δούμε με μια άλλη ματιά. Σαν….κατοικίδια!
4
Η πένα του συγγραφέα είναι τόσο δυνατή που σε παρασύρει σε ένα χείμαρρο από προτάσεις που “καρφώνονται σαν πρόκες” στη καρδιά και στο μυαλό του θεατή.
Ωστόσο, εξαιρετική είναι και η εμφάνιση των ηθοποιών, αλλά και το μοναδικό σκηνικό του Κώστα Ιακώβου που σε μεταφέρει αυτόματα στο θερμοκήπιο, εργαστήριο του Αβέρκιου.

Κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας για τις παραστάσεις στις υπόλοιπες πόλεις στο 96297278.
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ
5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!