Πολιτικές εξελίξεις στη Γηραιά Αλβιώνα / Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ζήτησε η Τερέζα Μέι

teresa

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όπως τόνισε, χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit, δεδομένου ότι η λήξη των διαπραγματεύσεων θα συνέπιπτε χρονικά με τις επόμενες εκλογές το 2020.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο, Τετάρτη, από την Βουλή των Κοινοτήτων να ψηφίσει υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. Η Μέι θα χρειαστεί την υποστήριξη των δύο τρίτων της Βουλής των Κοινοτήτων. Παρουσίασε το αίτημα για πρόωρες εκλογές έξω από την Ντάουνιγκ Στρητ, κίνηση που δεν συνηθίζεται παρά μόνον όταν πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

«Η χώρα είναι ενωμένη, οι βουλευτές όχι»

Στο διάγγελμά της ανέφερε ότι η χώρα είναι ενωμένη, αλλά το Κοινοβούλιο όχι, και εξήγησε πως υπάρχουν βουλευτές από κόμματα της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απείλησαν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit.

Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, και δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω, σημείωσε. Συμπλήρωσε πως αποφάσισε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, για να τερματίσει την αβεβαιότητα. «Κατέληξα πως ο μόνος τρόπος για να εγγυηθώ την ασφάλεια και τη βεβαιότητα για τα επόμενα χρόνια είναι να ζητήσω πρόωρες εκλογές» δήλωσε.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτικά παιχνίδια», προσθέτοντας ότι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές για μια επιτυχημένη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Χρειαζόμαστε εκλογές και τις χρειαζόμαστε τώρα. Έχουμε μοναδική ευκαιρία να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, λέει ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Η Τερέζα Μέι προέβη στο διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες εικασίες για αιφνιδιαστική παραίτηση της Μέι. Μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των δεκαετών βρετανικών ομολόγων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!