“Η Εξέγερση των Φιλοσόφων”, της Ελευθερίας Κουμπαρή Γιώρκα

book rea

Η Εξέγερση των Φιλοσόφων” είναι ένα βιβλίο της Ελευθερίας Κουμπαρή Γιώρκα, απ’ την Αραδίπου, το οποίο κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσει Εν Τύποις και μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία “Πάργα” στη Λάρνακα και σ’ όλες τις πόλεις, αλλά και στο βιβλιοπωλείο Bookall στην Αραδίπου.

Το βιβλίο “Η Εξέγερση των Φιλοσόφων”περιέχει αποφθέγματα φιλοσόφων για δεκάδες θέματα (Αλήθεια, Πίστη, Αγάπη, Αγώνας, Δίκαιο, Γνώση, κ.α). Είναι ένα βιβλίο στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη, αλλά και “βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών” όταν για ένα σημαντικό ή ασήμαντο θέμα θες την “άποψη” κάποιου σοφού. Πας στο θέμα που σε αφορά και ….ψάχνεις. Η συγγραφέας του βιβλίου φρόντισε έτσι ώστε να χωρέσει  μπόλική σοφία στο βιβλίο αυτό, για διάφορα σημαντικά και καθημερινά ζητήματα που μας αφορούν όλους. 

Ρέα Κουμπαρή Γιώρκα
Rea K

Μου ζήτησαν να πω κάτι για μένα. Δεν θα πω όμως τα συνηθισμένα ότι δηλαδή γεννήθηκα πριν από 41 χρόνια στην κατεχόμενη ακόμη Αμμόχωστο κι ότι ζω τώρα πια μόνιμα στην Αραδίππου ή ότι είμαι μία περήφανη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ενός αγοριού, ενός κοριτσιού, δύο νουβέλων και μιας ποιητικής συλλογής.
Μπα όχι, αυτά τα θεωρώ τετριμμένα. Θα μιλήσω όμως για τώρα, για αυτό το τελευταίο για μένα απόκτημα. Στα τρία χρόνια της αναζήτησης μου, μπορώ δίχως δεύτερη σκέψη να σας πω ότι μέσα από τη γνωριμία μου με αυτούς τους επώνυμους ή και ανώνυμους ανθρώπους ανακάλυψα την ουσία των πραγμάτων.
Μέσα από την ιδιορρυθμία και την μοναδικότητα τους που αντικατοπτρίζεται με εναλλαγές σοβαροφάνειας και χιούμορ κι άλλοτε μέσα από την εκκεντρικότητα, την ιδιοφυία και δίχως ταμπού αυθορμητισμό τους αφομοίωσαν και ίσως εν αγνοία τους, ποιος ξέρει, σ’ αυτές τις λίγες σελίδες την δική τους ανεξίτηλη παρουσία σε αυτό το σύντομο πέρασμα τους απ’ την ζωή.
Κι ομολογώ ότι αυτός ο κυνισμός, η αλαζονεία, η ευθύτηα και η αυθεντικότητα τους εμένα με άγγιξαν, εσάς;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!