Άντρη Αντρέου : “Ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας και προπάντων της προσφοράς ήταν το κίνητρο για να εργαστούμε δυναμικά για την επιτυχία της εκδήλωσης”

1

Με πολλούς εθελοντές και με αθρόα συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ. ανήμερα της εορτής του Αγίου Λαζάρου, η εκδήλωση «Ελάτε να γνωρίσουμε την παράδοση».
Πέρα από την ψυχαγωγία και αναβίωση των παραδοσιακών παιγνιδιών του Πάσχα, η εκδήλωση είχε σκοπό και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου και  ήταν πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Λάρνακας και έναυσμα οι συνεχιζόμενες ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Το Skala Times κουβεντιάζει με την δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλή της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Λάρνακας,  Άντρη Αντρέου, για την εκδήλωση αυτή. H Άντρη τονίζει: “αυτό που πάντοτε συνειδητοποιώ μέσα από αυτές τις δράσεις και μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και τώρα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού, είναι ότι κόσμος, στο κάλεσμα για στήριξή του πάσχοντα συνανθρώπου μας και του Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανταποκρίνεται άμεσα και έμπρακτα. Προσφέρει απλόχερα, τόσο σε αγαθά όσο και σε χρήματα. Προσφέρει δηλαδή από το απόθεμα της ψυχής του”.

????????????????????????????????????

Skala Times

Άντρη, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Λάρνακας, πες μας πως διοργανώθηκε η εκδήλωση με τα παραδοσιακά μας παιχνίδια ανήμερα τ ‘ Αγίου Λαζάρου και ποιος ήταν ο βασικός σκοπός της εκδήλωσης.
Η πρόθεση της διοργάνωσης της εκδήλωσης «Ελάτε να γνωρίσουμε την Παράδοση» προέκυψε λόγω των ημερών του Πάσχα παράλληλα, με τη συνεχιζόμενη ανάγκη για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας. Αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τα δύο, δηλαδή να έχουμε μια ψυχαγωγική – εκπαιδευτική εκδήλωση μαζί με την ανιδιοτελή συνεισφορά προς τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας. Δεν υπήρχε καλύτερη μέρα από την ημέρα της Εορτής του Πολιούχου μας Αγίου, του Αγίου Λαζάρου. Έτσι μέσα από το εορταστικό αίσθημα, της κατάνυξης, της ημέρας που γιορτάζει η Λάρνακας, πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση αυτή. Οι ημέρες του Πάσχα είναι μέρες εσωτερικής επισκόπησης και προσφέροντας, έστω και το ελάχιστο, δίνουμε χαρά σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

????????????????????????????????????

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας πώς στήριξε την εκδήλωση;
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε η ιδέα, τόσο ο Δήμαρχος Λάρνακας όσο και τα υπόλοιπα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την στήριξαν με θέρμη. Ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας και προπάντων της προσφοράς ήταν το κίνητρο για να εργαστούμε δυναμικά για την επιτυχία της εκδήλωσης.
4
Είχατε ανταπόκριση απ’ τον κόσμο; Σκέφτεστε να γίνει θεσμός;
Αυτό που πάντοτε συνειδητοποιώ μέσα από αυτές τις δράσεις και μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και τώρα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού, είναι ότι κόσμος, στο κάλεσμα για στήριξή του πάσχοντα συνανθρώπου μας και του Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανταποκρίνεται άμεσα και έμπρακτα. Προσφέρει απλόχερα, τόσο σε αγαθά όσο και σε χρήματα. Προσφέρει δηλαδή από το απόθεμα της ψυχής του. Αυτό γίνεται ακόμα ποιο σημαντικό και δυνατό καθότι σε δύσκολές εποχές, όπως οι δικές μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχει ανθρωπιά! Αυτό ακριβώς συνέβηκε και το περασμένο Σάββατο. Η ανταπόκριση του απλού κόσμου, των Φορέων και των Οργανωμένων Συνόλων ήταν συγκινητική.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας χρειάζεται συνεχή στήριξη. Εκδηλώσεις σαν αυτές σίγουρα το βοηθούν. Καλό θα ήταν να θεσμοθετηθούν κάποιες αλλά πέραν αυτού, η στήριξη που χρειάζονται οι δυσπραγούντες συνάνθρωποι μας είναι συνεχής και απευθύνω μέσα από την ιστοσελίδα σας ανοικτή πρόσκληση σε όλους, όπως στηρίζουν με τον τρόπο που μπορούν κάθε στιγμή. Οι ανάγκες είναι πολλές και αυξανόμενες.
Επί της ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά εκ μέρους του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, όλους όσοι στήριξαν την εκδήλωση και ιδιαίτερα αυτούς εργάστηκαν και πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να πετύχει όλη αυτή η προσπάθεια.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!