Meet the Yep! Oι επτά επιχειρηματίες του αύριο που σκοπό έχουν την προστασία του περιβάλλοντος

yep1

Η YEP (Youth Environmental Power) είναι μια καινοτόμος εταιρεία που αποτελείται από επτά μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας – ενθουσιώδεις επίδοξους επιχειρηματίες, που μέσα στα πλαίσια του Junior Achievement Cyprus ξεδιπλώνουν το επιχειρηματικό τους ταλέντο με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Οι επτά εμπνευστές της YEP μιλούν στο Skala Times. 

Skala Times


Καταρχάς πώς ξεκίνησε η ιδέα της εταιρειας/ομαδας σας;
Η ιδέα του
YEP πάει αρκετά πίσω πριν τον διαγωνισμό οπού και οι επτά από εμάς χαρακτηριζόμενοι από την αγάπη μας προς το περιβάλλον, θέλαμε να συνδυάσουμε τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα με την αειφόρο ανάπτυξη.

Από πόσα άτομα, ποιας ηλικία αποτελείται;
Η ομάδα αποτελείτε από επτά επίδοξους επιχειρηματίες, μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας που φοιτούν στην 6
η τάξη.

Τα ονόματα των μελών της YEP;
Νικόλας Γεωργίου – Γενικός Διευθυντής
Λεωνίδας Αβραμόπουλος – Διυθυντής Οικονομικών
Λευτέρης Ελευθερίου – Επικεφαλής Τμήματος Πωλήσεων
Στέφανος Αναστάση – Συντονιστής Επιθεωρήσεων
Ευδοκία Φραγκεσκή – Επικεφαλής Τμήματος Μάρκετινγκ
Άντρεα Γεωργίου – Δημόσιες Σχέσεις
Σταύρος Σάββα – Διαχειριστής IT


Ποιός είναι ο σκοπός σας;
Κύριο μέλημα της εταιρίας
YEP είναι η διασφάλιση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος. Μέσα από τα πρότυπα YEP οι επιχειρήσεις αξιολογούνται, και αυτές που συλλέγουν 51/100 (και άνω) βαθμούς στα πρότυπά μας πιστοποιούνται με επίσημα έγγραφα. Οι πιστοποιημένες επιχρίσεις βραβεύονται σε μια επίσημη τελετή με παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων. Την απονομή τελεί η Εντ. Επίτροπος Περιβάλλοντος. Οι πιστοποιημένες επιχρίσεις με αυτόν το τρόπο μπορούν να εντάξουν το πιστοποιητικό μέσα στη στρατηγική του Μάρκετινγκ τους, ελκύοντας περισσότερο μερίδιο αγοράς.
yep final
Τι έχετε πετύχει μέχρι στιγμής;
Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία μας με την επίτροπο περιβάλλοντος. Μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε η
YEP μαζί της για παρουσίαση της ιδέας, διάλογος ακολούθησε για τα μελλοντικά πλάνα της YEP. Η YEP είναι και επισήμως υπό την αιγίδα της Ε.Π. κ. Ιωάννας Παναγιώτου.

Ποιοι σας βοήθησαν μέχρι στιγμής;
Πρωτίστως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή μας κ. Νίκο Αναστασίου που θεμελίωσε την ιδέα μέσα στην ομάδα για να ξεκινήσει το δικό μας όραμα. Χωρίς τη συμβολή του με τις γνώσεις του στα οικονομικά και μάρκετινγκ η εταιρία μας δεν θα έφτανε στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε άλλους καθηγητές και συμμαθητές που είτε βοήθησαν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στον διαγωνισμό είτε μας στήριξαν έμπρακτα σε διάφορες δραστηριότητες όπως στα γυρίσματα του διαφημιστικού μας και στα διάφορα “
Trade Fairs”.
yep2
Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουν το περιβάλλον οι διάφορες εταιρείες/επιχειρήσεις; Παρακολουθείτε τις περιβαλλοντικές εξελίξεις/προβλήματα στο τόπο μας;
Είναι υψίστης σημασίας η προστασία του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία του πολίτη και αφού όλες οι επιχειρήσεις νοιάζονται για τον πελάτη τους, τότε, όπως οφείλουν να του παρέχουν τις διάφορες άλλες διευκολύνσεις, οφείλουν να τον προστατεύουν από ένα ακάθαρτο περιβάλλον. Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις στον τόπο μας αλλά και στο διεθνές εμπόριο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πώς η κουλτούρα και οι καθημερινές συνήθειες του κύπριου καταναλωτή σχετικά με το περιβάλλον έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Ποια είναι τα δικά σας μελλοντικά σχέδια και όνειρα ως νέοι άνθρωποι;
Το μεγαλύτερο μας όραμα θα υλοποιηθεί όταν ελέγξουμε και πιστοποιήσουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στο κυπριακό εμπορικό αποδεικνύοντας έτσι πως όντος οι προοδευτικές επιχειρήσεις του τόπου μας νοιάζονται για το περιβάλλον. Ένας στόχος για την πορεία της
YEP στο μέλλον είναι να επεκταθεί εκτός συνόρων ως μια διεθνούς αναγνωρισμένη υπηρεσία. Πρέπει να πούμε ότι με κάθε επιπλέον επιθεώρηση που γίνεται αντιλαμβανόμαστε ακόμη πιο πολύ πως ο κύπριος επιχειρηματίας νοιάζεται για το περιβάλλον καθώς είναι και μια ηθική ικανοποίηση για εμάς πω η ΥΕΡ εδραιώνεται και αποκτά κύρος στο νησί μας.

H ιστοσελίδα της YEP:
https://www.facebook.com/youthenvironmentalpower

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!