Δεν είναι ανάγκη να είστε οι Κάτμποϊ, Γκέκο και Ολέτ, μα είναι ανάγκη να είμαστε πολλοί

pitziamoirvws

Tης Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια Διαδικτυακού Περιοδικού
Skala Times

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ παιδικά κανάλια. Ξέρετε,  “Baby Tv” και “Disney Junior”. Έχω ταυτιστεί με κάποιους απ’ τους ήρωες που βλέπω, (σαν χαζοθεία), μαζί με τα δύο κοριτσάκια μου και συχνά ενώ βλέπουμε την Σοφία, ή την Μικρή Γιατρό ή τους Πυτζαμοήρωες, σκέφτομαι πως τελικά είναι καλύτερα να αποστασιοποιείται κανείς απ’ τα στραβά αυτού του τόπου και να ζει στο…. κόσμο του.

Αλλά, μετά, σκέφτομαι τα παιδιά (δικά μας και ξένα) και συνειδητοποιώ πως δεν έχουμε την πολυτέλεια για αποστασιοποιήσεις, πως η πόλη θα βυθιστεί στο σκοτάδι και θα αφεθεί στα χέρια των “κακών”, αν δεν βρεθούν κάποιοι “πυτζαμοήρωες” να την σώσουν!
Και πρέπει να βρεθούν οι “πυτζαμοήρωες” για το καλό των παιδιών μας, για το μέλλον τους, για το αύριο της πόλης μας.

Δεν ξέρω αν είναι ο καιρός (Άνοιξη) ή το γεγονός ότι πλησιάζει η αγαπημένη μου εποχή το καλοκαίρι, αλλά είμαι αισιόδοξη πως πέρα απ’ τους “κακούς” (ναι είναι μπόλικοι, κάποιοι βρίσκονται ανάμεσα μας, με την στολή μάλιστα της “δικής μας ομάδας”) υπάρχουν και κάμποσοι “πυτζαμοήρωες” έτοιμοι να σώσουν την πόλη και ότι άλλο χρειαστεί, απ’ τα χέρια των όποιων “κακών”!

Να μην σας τα πολυλογώ όμως, το Σάββατο του Αγίου Λαζάρου, στις 8 Απριλίου, έχουμε διαδήλωση την οποία διοργανώνει το διαδικτυακό μας περιοδικό Skala Times, την οποία στηρίζουν οργανομένα σύνολα της πόλης, καθώς και αρκετά κόμματα και φορείς που θα ανακοινωθούν εντός ημερών μέσα απ’ το Skala Times.

Δεν ξέρω τι σόι ήρωες θέλουμε ή δεν θέλουμε να είμαστε, αλλά κάποιοι πρέπει να φροντίσουν “να γλιτώσουν” επιτέλους την πόλη απ’ τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοειδών.
Γιατί;
Γιατί θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια και υγεία.
Γιατί κρατούν ομήρους τις παραλίες μας.
Γιατί λαβώνουν το περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη και οικονομία της πόλης.
Και γιατί θέλουμε τα παιδιά του σήμερα να είναι περήφανα για εμάς, γονείς, θείες, κ.α, να ξέρουν ότι δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια, το παλέψαμε, για να τους προσφέρουμε μια καλύτερη πόλη, ένα καλύτερο αύριο.
Να ξέρουν ότι κάποιοι αγωνίστηκαν για το μέλλον τους.
Και αυτοί οι κάποιοι πρέπει να είμαστε εμείς. (“Αν όχι εμείς τότε ποιοι; Αν όχι τώρα τότε πότε;”).
Και ποιος ξέρει, ίσως να είμαστε η αρχή για τις επόμενες γενιές, να διεκδικούν μέσα στους δρόμους, αλλά και μέσα σε επίσημα έδρανα το δίκιο τους, έτσι ώστε να μην επιτρέπουν σε κανένα να λαβώνει το δημόσιο καλό, να μην αφήνουν κανένα να εκμεταλλεύεται τη πόλη τους και να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Στις 8 Απριλίου λοιπόν σας περιμένουμε στο κυκλικό κόμβο λιμανιού στις 4 το απόγευμα.
Δεν είναι ανάγκη να είστε οι
 πυτζαμοήρωες Κάτμποϊ, Γκέκο και Ολέτ.
Μα είναι ανάγκη να είμαστε πολλοί.
Γιατί η περιβόητη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών αφορά ΟΛ
OΚΛΗΡΗ τη ΠΟΛΗ!


FB Event της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/events/1695816850711151/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!