Βραβεία Θεάτρου Κύπρου (ΘΟΚ) για την περίοδο 2015-2016 Ανάμεσα στους νικητές και πάλι ο συνδημότης μας Κώστας Μαννούρης!

mannouris

Απονεμήθηκαν ψες παρουσία του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου (ΘΟΚ) για την περίοδο 2015-2016. Το μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για τη συνολική του προσφορά απονεμήθηκε στον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

Τη σκηνοθεσία της τελετής υπέγραψε ο καλλιτέχνης Φωκάς Ευαγγελινός και την παρουσίαση της τελετής ανέλαβε εκτάκτως ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος καθώς, η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί.

Ανάμεσα στους νικητές ο συνδημότης μας θεατρικός συγγραφέας Κώστας Μαννούρης που καταφέρνει για δεύτερη φορά να βραβευτεί και να ξεχωρίσει στα βραβεία του ΘΟΚ.
Συγχαρητήρια στον Κώστα Μαννούρη και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες. Με το μοναδικό του ταλέντο κάνει περήφανη ολόκληρη τη Λάρνακα μας.

Τα βραβεία συνολικά:

Θεατρικής συγγραφής/διασκευής/σύνθεσης κειμένου: Κώστας Μαννούρης, «Της οικίας ημών εμπιπραμένης», Πολυχώρος ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ.

Σκηνοθεσίας: Κώστας Σιλβέστρος για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε διασκευή, Θεατρική Ομάδα Φτωχολογιά

Ανδρικού ρόλου: Μάριος Μεττής για την ερμηνεία του στο έργο του Νicky Silver «Χοντροί άντρες με φούστες», Θεατρική Ομάδα Persona, σε σκηνοθεσία Χρίστου Νικολάου

Γυναικείου ρόλου: Στέλα Φυρογένη για την ερμηνεία της στο έργο του Τένεσι Ουίλλιαμς, «Sweet bird of youth» (Γλυκό πουλί της νιότης), ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου

Χορογραφίας/κίνησης: Εύα Καλομοίρη για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε διασκευή, Θεατρική Ομάδα Φτωχολογιά σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Σχεδιασμός φωτισμών/πολυμέσων: Βασίλης Πετεινάρης για το «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, On Stage Theatre, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Σκηνογραφίας: Γιώργος Γιάννου  Νίτσα, Fresh Target Theatre Ensemble/Στάγδην Βραδέως, σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου.

Ενδυματολογίας: Έλενα Κατσούρη γαι το «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλλιαμς, Θέατρο Λέξη, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen

Παιδικού/νεανικού έργου: «Εγώ ο πρίγκιπας» και «Παραμύθι για δυο»

Μουσικής: Χαράλαμπος Γωγιός γαι την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε συμπαραγωγή Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος-Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος-Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.
ftohologia_aristofanis_0

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!