“Mythos & Eikona” 2017

image001

Το Ιδρυμα Τεχνών ΠΗΓΑΣΟΣ παρουσιάζει την Εκθεση “”MYTHOS & EIKONA  “”2017 από  23  Μαρτιου εως 20 Απριλιου

Η εκθεση οργανώνεται μέσα στα πλαίσια της Παγκοσμιας Μερας  της      Ζωγραφικής  και της Τεχνης στις 15 Απριλίου .

 Πρόκειται για  μια Εκθεση   που  εχει γινει ετησιος Θεσμός απο το Ιδρυμα Τεχνων ΠΗΓΑΣΟΣ  εδω και  5 Χρονια . 

To   Project “” MYTHOS & EIKONA  “”2017  αποτελεί μιαΝέα  Πρωτοποριακή Εκθεση Νεοπαραστατικης  και Ρεαλιστικης Τέχνης πουεστιάζει  την προσοχη της στην  εκφραση και αποδοση μέσω του ΜΥΘΟΥ  της Ανθρώπινης Φιγούρας με Νέους Τρόπους .

Στόχος  της εκθεσης είναι να παρουσιαστεί  ο τροπος που ερμηνεύουν την Μυθολογία οι Σύγχρονοι Καλλιτέχνες.

Σε όλες τις εποχές, σε όλους τους πολιτισμούς, υπήρχε πάντα η θέληση της  καλλιτεχνικής δημιουργίας. Από τις απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας στη γη, μέχρι και σήμερα στις βιομηχανοποιημένες μεγαλουπόλεις, η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει, για τον απλούστατο λόγο  ότι η τέχνη εμπεριέχει στοιχεία της ιστορίας του ανθρώπινου είδους και την ιστορική καταγραφή της παρουσίας του στη γη.

 Δεν υπάρχει εποχή ή πολιτισμός για τους οποίους να μπορούσε να γραφτεί ο ΜΥΘΟΣ και η ΙΣΤΟΡΙΑ  χωρίς την παράλληλη καταγραφή τους  μεσω της τέχνης και τις Μνημειακες της Προτάσεις .. Κάθε ανθρώπινο δημιούργημα είναι απόρροια της ίδιας του της φύσης και της εξέλιξής του μέσα στο περιβάλλον του και ειδικά το Αστικό .

 Η καλλιτεχνική δημιουργία είχε στο πέρασμα των αιώνων δικούς της γλωσσικούς κώδικες με τον άνθρωπο, συμπράττοντας μια σχέση άρρηκτα δεμένη και καθοριστική για την πρόοδο των πολιτισμών.

Η Εκθεση αυτη Διερευνά  το τροπο που ερμηνευουν τον ΜΥΘΟ μεσω της ΕΙΚΟΝΑΣ οι σύγχρονοι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας  Σημεία  Συμβολα και Παραστάσεις που κτιζουν το σύγχρονο Εικονοστάσιο της Ανθρωπινης Μορφής και Παρουσίας στον σημερινό κόσμο .

Οι ζωγράφοι της συλλογής περιπλανούνται σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της «ανθρωπομορφικής» ζωγραφικής και στη σύγχρονη εικαστική ιστορία του σώματος ως φορέα της ανθρώπινης υπόστασης, των υπαρξιακών εντάσεων,Εκφράζουν το σήμερα και καλούν τον επισκέπτη, σε μια περιήγηση στην εικόνα του ανθρώπου στη σημερινή κοινωνία .

 Η Εκθεση έχει γίνει Θεσμός  εδω 5 χρονια και σε αυτόν έχουν συμμετάσχει κατα καιρους Επωνυμοι και  καταξιωμένοι  Ευρωπαιοι Καλλιτέχνες  καθώς και γνωστοί Ελληνες όπως  Γιωργος Γκολφινος ,Αλέκος ΦΑΣΣΙΑΝΟΣ ,,Κωστής Γεωργίου,Μιχάλης  Μανουσακης, Παυλος Σαμιος Δήμ.,Γέρος , Δ.Μυταρας, Σ.Βοτσης, Στασς Παρασχος ,Glyn Huges,Α.Μακαριου και οι Διεθνείς  ERRO και COMPASS, DELEVAL και Peter KLASSEN …

 Την έκθεση θα ακολουθήσει το 2ον Σεμινάριο με Θέμα “” Η Ανθρώπινη Φιγούρα  στη Σύγχρονη Τέχνη “” και διήμερο Εργαστησιο “Master CLASS”μελέτης Τεχνικών  απόδοσης της Φιγουρας με Σχέδιο και Χρώμα..””

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 INFO : cymakart @cytanet.com.cy
Pegasus Art Foundation    FaceBOOK

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!