Ένας βραβευμένος 14χρονος ποιητής και συνθέτης!

gg3Ο 14χρονος Γιώργος Μιχαηλίδης μαθητής της American Academy Λάρνακας, κατάφερε με την ποίηση και τη μουσική του να βραβευτεί στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, αλλά και από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ πρόσφατα, ένα ποίημά του βραβεύτηκε στον 10o Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που διοργάνωσε το Grammar School Nicosia σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα το
Skala Times κουβεντιάζει με τον μικρό ταλαντούχο συνδημότη μας.

Της Γιώτας Δημητρίου

Γιώργο, έγραψες ένα ποίημα, το μελοποίησες και το ενορχηστρωστες. Και ολα αυτά σε ποια ηλικία;
Το ποίημα ‘’Πόλεμος είναι….’’ το έγραψα όταν ήμουν 11 χρόνων, στην έκτη τάξη του δημοτικού, επηρεασμένος από μια θεματική ενότητα που κάναμε στο σχολείο. Η δασκάλα μου, το ξεχώρισε και το έστειλε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Και έτσι ήρθε η πρώτη βράβευση. Δυο χρόνια μετά το ποίημα αυτό γίνεται τραγούδι και μου χαρίζει το πρώτο βραβείο στη μελοποίηση και το τρίτο στην ενορχήστρωση από τον Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό διαγωνισμό μελοποίησης και ενορχήστρωσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ασχολείται κάποιος άλλος απ’ την οικογένεια σου με μουσική ή ποίηση;
Κανένας από την οικογένεια μου δεν ασχολείται με την ποίηση ή την μουσική. Ανεξάρτητα όμως από αυτό είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα.

Το ποίημα σου το οποίο ξεχωρισε και βραβευτηκε απ’ την Ενωση Ελληνων Λογοτεχνων στην Αθηνα, έχει τιτλο “πολεμος ειναι…..”. Αλήθεια ποιο ήταν το έναυσμα για ένα παιδί να γράψει ενα ποιήμα με θέμα τον πόλεμο;
Όπως προανέφερα η έμπνευση ήρθε μέσα από μια θεματική ενότητα που κάναμε στο σχολείο. Θέμα μας ήταν ο πόλεμος στην Κύπρο το 1974 και οι συνέπειές του όχι μόνο οι υλικές αλλά και οι πληγές που άφησε στις ψυχές των ανθρώπων.
gg1
Τί λέει το ποίημα; Αν μπορούμε να αναφέρουμε κάποιους στίχους…..
Μέσα από τους στοίχους του ποιήματος έρχονται στα μάτια μας εικόνες φόβου, απελπισίας, συγκλονισμού. Συναισθήματα ίσως άγνωστα για μας τα παιδιά όμως για τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας ξυπνούν μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Πόλεμος είναι το ξεσπίτωμα

Χωρίς αποσκευές

Πόλεμος είναι φόβος

Εικόνες συνταρακτικές

——————

Πόλεμος είναι ανησυχία

Οδύνη και θυμός

Πόλεμος είναι φόβος

Πόνος συγκλονισμός

Τι σήμαινε για σένα η βράβευση;
Η βράβευση για μένα είναι μια ηθική ικανοποίηση και κίνητρο για να συνεχίσω….

Αλήθεια και τι μπορούν να σημαίνουν για έναν 14χρονο η ποίηση και η μουσική;
Ποίηση σημαίνει έκφραση , μέσα από τα ποιήματα οι λέξεις ζωντανεύουν και σε πλημμυρίζουν συναισθήματα. Μουσική για μένα είναι η έκφραση της ψυχής .

Έχεις γράψει κι άλλα ποιήματα;
Κατά καιρούς έχω γράψει και άλλα ποιήματα είτε εμπνευσμένα από σχολικές θεματικές ενότητες είτε απλά για να εκφράσω κάποια συναισθήματα. Πρόσφατα, ένα ποίημά μου βραβεύτηκε στον 10
o Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που διοργάνωσε το Grammar School Nicosia σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Έχεις μελοποιήσει κάποια από αυτά;
Ναι, κάποια από αυτά τα έχω μελοποιήσει όχι όμως για κάποιο διαγωνισμό.

Τέλος, είσαι ένας 14χρονος που ασχολείται με ποίηση και μουσική και έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του. Αλήθεια, με τι άλλο ασχολείσαι;
Η μουσική είναι η καθημερινότητά μου. Είναι τρόπος ζωής. Επίσης, παρακολουθώ μαθήματα πιάνου και φωνητικής.
gg4

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση προς τιμή του Γεώργιου Γερασίμου Υπεύθυνου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 εκδήλωση προς τιμή του κ. Γεώργιου Γερασίμου, Υπευθύνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας, για την πολύχρονη

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. Λεωφόρος Αθηνών / Πλατεία Ζουχούρι Παγκύπρια πορεία για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό Εκκίνηση: Μουσείο Πιερίδη – τερματισμός:

error: Content is protected !!