Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αραδίππου;

lytras3Διαβάζοντας το βιβλίο του Χριστάκη Λύτρα, απ’ την Αραδίππου, με τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος και Αραδίππου” με εντυπωσίασε η έρευνα του συγγραφέα που αποτελείται από δεκάδες βιβλία, παραδόσεις, μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης, η επιμονή του να δουλέψει με πειθαρχία και επαγγελματισμό γύρω από ένα παζλ που αποτελεί θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος: την ταφή του Μέγα Αλεξάνδρου!
Οφείλω να ομολογήσω ότι η πρώτη μου αντίδραση στη θεωρία του Χριστάκη Λύτρα, ότι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου βρίσκεται στην Αραδίππου, ήταν η έντονη καχυποψία. Διαβάζοντας όμως το βιβλίο και τον τεκμηριωμένο τρόπο σκέψης του συγγραφέα και παρατηρώντας την βιβλιογραφία και τα ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τα οποία εργάστηκε, για να καταλήξει και να παρουσιάσει τη θεωρία του, άλλαξα γνώμη. Ομολογώ πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δίνουν πολλές πιθανότητες στην θεωρία του κ. Λύτρα να είναι αληθινή. Aν μη τι άλλο, οφείλει το κράτος και οι αρμόδιες αρχές (τμήμα αρχαιοτήτων) να δουν με σοβαρότητα το σύγγραμα αυτό και στα όσα πιστεύει και καταγράφει ο συγγραφέας. Στο κάτω κάτω, αν θεωρία του είναι σωστή,τότε ολόκληρη η Κύπρος θα γίνει πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών και οι παγκόσμιοι προβολείς θα ρίξουν τα φώτα τους πάνω της.
Βρίσκεται τελικά ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αραδίππου;
Πριν βιαστεί να απαντήσει κάποιος, ας διαβάσει το βιβλίο.
Στις 23 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη στις 18.30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στο Alexander College στη Λάρνακα. Θα προλογίσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σκουρουμούνης. 
alexandros

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!