Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους του Συνοικισμού Ζήνων

dima1 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017, η δέκατη κατά σειρά  συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την άμεση επαφή με τους δημότες, την ενημέρωση και  την  επίλυση προβλημάτων.

Η συνάντηση του Δημάρχου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πολλών κατοίκων του Συνοικισμού Ζήνων.

Η συνάντηση έγινε στο καφενείο «Παπάγος» παρά τον Ιερό Ναό Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου κατά την οποία ο Κοινοτάρχης της περιοχής και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις προς στον Δήμαρχο και προς στους Δημοτικούς  Συμβούλους που παρέστησαν.

 Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την κατάσταση και επιδιόρθωση των δρόμων, την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, καθώς και τη συντήρηση των πάρκων που υπάρχουν στο Συνοικισμό. Παράλληλα διατυπώθηκαν προβλήματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως το πλημμύρισμα συγκεκριμένων σημείων με αποτέλεσμα τη δύσκολη διακίνηση των κατοίκων, αλλά και τον κίνδυνο της εισροής νερού στα σπίτια.  

Στη συνεχεία ο Κοινοτάρχης του Συνοικισμού και οι κάτοικοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας για την άμεση ανταπόκριση στις περιπτώσεις που καλέστηκε εκτός προγράμματος για την περισυλλογή σκυβάλων και άλλων αντικείμενων που αφήνουν κάποιοι σε ανοικτούς χώρους του Συνοικισμού.

 Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι  σκοπός των συναντήσεων αυτών, είναι η άμεση και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου και των δημοτών. Διαμέσου αυτών των τακτικών και μικρών συναντήσεων δίνεται η ευκαιρία στον δημότη να προσεγγίσει την Τοπική Αρχή, ενημερώνοντάς την και στη συνέχεια η επίλυση των προβλημάτων. 

Επίσης ανέφερε ότι για το θέμα των πλημμυρών που παρατηρείται κατά τις περιόδους που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που ταλανίζει κάθε φορά τους κατοίκους διάφορων περιοχών. Το φαινόμενο αυτό στη συγκεκριμένη περιοχή, παρουσιάζεται σε  πολύ έντονο. Ο Δήμος Λάρνακας, έχει προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες από μέρους του και το θέμα πλέον συντονίζει η Επαρχιακή Διοίκηση  Λάρνακας η οποία σε συνεργασία με άλλα Κυβερνητικά Τμήματα, όπως το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το ΣΑΛ τα οποία θα προχωρήσουν με τη διάνοιξη δεύτερης εκτροπής των υδάτων προς την Αλυκή.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.

 Σημειώνεται επίσης ότι, αφού ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στους Συνοικισμούς, Ενορίες και άλλες περιοχές της Λάρνακας και αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα, με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, θα γίνουν όλες οι αναγκαίες επαφές με τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα με σκοπό τη λήψη μέτρων για επίλυση τους.
dima2
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!