Περί προυπολογισμού ο λόγος 

proypoloismos

Από το facebook wall της συγγραφέως Μαρίνας Σαβεριάδου:

Έχω κάποια πράγματα να γράψω ως Μαρίνα και ως υπάλληλος ενός ημικρατικού μετά από τις δηλώσεις του βουλευτή που κάθε χρόνο το έχει σύστημα να λέει όσα λέει για τους ημικρατικούς.
Πρώτον όταν μιλάς για ένα ημικρατικό και τον ονομάζεις καρκίνωμα σε ποιον ακριβώς απευθύνεσαι. Ο οργανισμός δεν είναι ένα άτομο, είναι μια πληθώρα εργαζομένων.
Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι ο οργανισμός είναι μια πυραμίδα και στην κορυφή είναι ο διευθυντής ας δούμε και ποιοι είναι στην βάση.
Στην βάση λοιπόν είναι οι καθαρίστριες, οι κλητήρες και οι χαμηλόμισθοι δηλαδή κλίμακες Α2-5-7 και Α4-7. Για να μιλάμε με νούμερα ένας υπάλληλος της Α4-7 παίρνει κάτω από 1500.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον προυπολογισμό αυτών των ανθρώπων.
Ένας λοιπόν υπάλληλος που παίρνει κάτω από 1500 και έχει μια δόση να πληρώσει ή ένα δάνειο, ή ενοίκιο και έχει και παιδιά, μόλις που τα βγάζει πέρα.
Ο προυπολογισμός του δηλαδή διαμορφώνεται κάπως έτσι:
400-500 ευρω δάνειο
200-300 ιδιαίτερα των παιδιών
200 βενζίνη
100-200 ρεύμα νερό
300-400 ψώνια
και μιλάω πάντα χωρίς έκτακτα έξοδα, ρούχα, παπούτσια κλπ
Ας μιλήσουμε λίγο τώρα και για τα επιδόματα που χτυπιούνται ότι παίρνουν επιπλέον οι υπαλλήλοι των ημικρατικών.

Εξηγώ λοιπόν επειδή όπως σας εξήγησα ο πιο πάνω ο άνθρωπος μόλις που τα βγάζει πέρα αν λοιπόν ο ίδιος ή το μωρό του ή μωρά του αρρωστήσου έκατσε την . Δηλαδή θα πρέπει να κόψει από κάπου αλλού για να πάρει το μωρό του γιατρό και να αγοράσει τα φάρμακα. Πάει λοιπόν (παράδειγμα λέμε) στην δασκάλα των Αγγλικών που ξέρει ότι είναι καλό πλάσμα και δεν θα παρεξηγήσει και της λέει, κοίταξε έτσι κι έτσι, τα λευτά για τα αγγλικά θα σου τα δώσω στο τέλος του μήνα. Και πιάνει τα λευτά παίρνει το μωρό γιατρό, και αγοράζει τα φάρμακα Και για να μιλήσουμε με νούμερα
35 ευρώ ο παιδίατρος
23 ευρώ pulmicort
7 atrovent
6 tonimer Κλπ
και αν χρειαστείς και δεύτερο κουτί pulicort ε θα φας πιο λίγο αυτό το μήνα.

Ο υπάλληλος αυτός λοιπόν αφού πάρει το μωρό του γιατρό θα μαζέψει τις αποδείξεις και θα τις πάρει στο ταμείο του και θα του επιστρέψουν πίσω τα λευτά για το γιατρό και 85% για τα φάρμακα Και με αυτήν την επιταγή θα πάει να πληρώσει τα Αγγλικά που τα έκοψε πίσω έναν μήνα .

Και για να ολοκληρώσω όταν ορύονται κάποιοι για τα επιδόματα να διευκρινίζουν για τι πράγμα μιλούν και για τι ποσά. Δυστυχώς η στάση αυτή θυμίζει μου λίγο το διαίρει και βασίλευε. Στέκεται ο κάθε ένας μπροστά στις κάμερες και στα κανάλια και στρέφει το μένος του κόσμου έναντι ποιον; του ανθρώπου που περιμένει ένα μισθό για να συντηρήσει την οικογένεια του και πιθανόν ένα σύζυγο ή σύζυγο που είναι άνεργος. Και ποιος ορύεται για τα επιδόματα, ο ίδιος που πιάνει 500 επίδομα για οδοιπορικά, όσα πιάνει και η καθαρίστρια ως μισθό. Υποκριτικό δεν βρίσκεις ?

Οταν μιλάμε για καρκινώματα να διευκρινίζετε για ποιες κλίμακες αναφέρεστε και να μην κάνετε τον κόσμο να ακούει κυβερνητικοί και να μας φτύνουν.

Το πρόβλημα δεν είναι η βάση είναι η κορυφή της πυραμίδας, τόσο των ημικρατικών όσο και όλου του κυβερνητικού μηχανισμού, Αυτοί που πιάνουν 3000 μέχρι 6000 και άνω ευρώ Αυτοί που δεν έχουν ανάγκη να τους πληρώσουν τα φάρμακα. Θέλετε να τα κόψετε , πολλά καλά θα κάνετε, Να βάλετε ένα πλαφόν και στους μισθούς και μέχρι 3500 ο ανώτατος. Συμπεριλαμβανόμενος και ο μισθός των βουλευτών. Και τη διαφορα να την δώσετε στις συντάξεις των γέρων που τους δίνετε 400 ευρώ το μηνα και πεινούν. Πρώτον.

Δεύτερο να κάτσετε να δείτε τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, που ο κόσμος πεινά, οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τους πάντες , δεν τους βάζουν κοινωνικές ασφαλίσεις, τους απολύουν όποτε θέλουν, τους έχουν και δουλεύουν ώρες και ώρες για ψίχουλα. Αν υπήρχαν ανθρώπινες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα δεν θα εφύρνετουν ο κόσμος να πιάσει μια δουλειά κυβερνητικού και δεν θα έτρεμαν οι κυβερνητικοί να χάσουν την σταθερή δουλειά τους Γιατί από τον ένα μισθό του κυβερνητικού μπορεί να ζουν μια και δυο οικογένειες. Και τέλος πολλοί είναι αυτοί που έχουν ένα ψωρομισθό και ανέχονται πολλά και πολλούς στη θέση τους, όμως δεν φεύγουν γιατί αν φύγουν θα πεινάσουν. Και αυτοί οι Α2-5-7 και Α4-7 είναι η πλειονότητα και αυτοι που ακούουν τα πομούσουρα του κόσμου που τους κουρτίζετε κάποιοι άλλοι που χτυπούν έξι χιλιάδες και πάνω. Και όταν τους λέω που δουλεύω λαλούν μου ω ήντα καλά “ππουστοκυβερνητικήί” και μετά όταν τους πω και πόσα πιάνω “ου μα μόνον”. Ναι ρε μόνον εν τζαι είμαι τίποτε βουλευτής.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!