Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στο γραφείο Δημάρχου Λάρνακας

akel1

 Πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. Επίσημη Επίσκεψη  Αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Γιώργος Λουκαΐδης,  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, η κ. Χρυστάλλα Αντωνίου Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας, ο κ. Χρύσανθος Ζαννέττου Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, η κ. Ευανθία Σάββα Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας, ο κ. Νίκος Κεττήρος Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, ο κ. Ιάσων Κ. Ιασωνίδης Αντιδήμαρχος Λάρνακας, Επικεφαλείς Δημοτικών Ομάδων Λάρνακας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ και Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, η κατάργηση της επιβολής πλαφόν στις εμπορικές δραστηριότητες του Λιμανιού, η συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία καθορισμού ελάχιστων αποδεκτών κριτηρίων κατά την ετοιμασία των όρων προσφοράς για την εν λόγω ανάπτυξη.

Περαιτέρω συζητήθηκε η μετακίνηση των Διυλιστηρίων και των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου και ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Εταιρείες πρέπει να εξεύρουν άμεσα τρόπους για μετακίνηση των εν λόγω εγκαταστάσεων το συντομότερο δυνατό. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Λουκαΐδη  ότι έχει ζητηθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών συνάντηση στην παρουσία των Εταιρειών και όλων των αρμόδιων Κυβερνητικών Τμημάτων για να καθοριστούν οριστικά και αυστηρά χρονοδιαγράμματα μετακίνησης των εγκαταστάσεων, σημεία ελέγχου τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και ρήτρες καθυστέρησης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάγκης επίσπευσης των διαδικασιών της μελέτης και εκτέλεσης της Γ’ και Δ’ φάσης του τουριστικού δρόμου Λάρνακας  – Δεκέλειας το οποίο και θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24.2.2017 σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
akel2
Σχετικά με το θέμα της περιοχής Μακένζι ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των υποστατικών στη βάση της νομιμότητας.

Τέλος, ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στις εβδομαδιαίες επισκέψεις που πραγματοποιεί σε Ενορίες και Συνοικισμούς της Λάρνακας και τόνισε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη επίλυση χρόνιων προβλημάτων, με σκοπό τη βελτίωση αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ανέφερε επίσης ότι με την ολοκλήρωση της καταγραφής των προβλημάτων αυτών, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα Αρμόδια Τμήματα για επίτευξη του πιο πάνω σκοπού.

 Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Λουκαΐδης όσο και ο Δήμαρχος Λάρνακας, ανέφεραν ότι θα συνεργαστούν από κοινού για εξεύρεση τρόπων επίλυσης, αλλά και σωστού χειρισμού διαφόρων θεμάτων που αφορούν την πόλη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Ανακοίνωση για τη Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης ανάπτυξης

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 συνάντηση του Δημάρχου

error: Content is protected !!