Η χώρα των θαυμάτων και η Αλίκη….

Της Γιώτας Δημητρίου

alice1

Η λαγότρυπα στην οποία έπεσε η Αλίκη την οδήγησε σε ένα φανταστικό κόσμο, στη χώρα των θαυμάτων.

Δε ξέρω πόση τόλμη χρειάστηκε η μικρή Αλίκη για να πέσει στην λαγότρυπα και πόσο της έλειπαν τα οικεία της πρόσωπα, εκεί στον φανταστικό κόσμο που περιπλανήθηκε.
Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν μιλά με τραπουλόχαρτα, λαγούς, γάτους, μάγισσες και βασίλισσες, αν δεν τολμήσει να πέσει μέσα στην λαγότρυπα, αν δεν καταφέρει να δραπετεύσει απ’ το comfort zone του, που λένε και οι life coach.

alice2Θα μου πεις, “μα η Αλίκη τα είχε ονειρευτεί όλα εκείνα τα φανταστικά, δεν τα έζησε”. Σωστά, η Αλίκη τα είχε ονειρευτεί, αλλά ο συγγραφέας αλληγορικά έστειλε τα δικά του μηνύματα τα οποία έζησαν και ζουν για εκατοντάδες πια χρόνια.
Απ’ το 1865 που πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο μέχρι σήμερα η Αλίκη μας προβληματίζει και ενίοτε μας διδάσκει.
Δεν είναι μόνο η ελευθερία που θέλει αρετή και τόλμη όπως έλεγε ο ποιητής, είναι και η αληθινή ζωή και ευτυχία που απαιτούν αρετή και τόλμη.
Να μπορείς να πηδάς σε λαγότρυπες, μακριά από comfort zones και οτιδήποτε σε καθηλώνει σε σενάρια που δεν αρμόζουν στα όνειρα σου.
Και στο κάτω κάτω, αν δεν κρύβεις μια Αλίκη (ή ένα μαγικό λαγό) μέσα σου, μη περιμένεις να περπατήσεις σε καμιά χώρα των θαυμάτων. Ε;

————————————-

  • Το γνωστό βιβλίο του Lewis Caroll είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας.
    Ο συγγραφέας του έργου Lewis Caroll ήταν και μαθηματικός. Το πραγματικό του όνομα ήταν
    Charles Lutwidge Dodgson.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!