“Τα Πετεινάρκα” έρχονται στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας για να χαρίσουν άφθονο γέλιο!

spuros1

Η Δέσποινα Βανδή τραγουδά “έρωτα θέλει η ζωή και όχι πόλεμο”. Συμφωνούμε. Εκτός όμως από έρωτα, η ζωή θέλει και γέλιο. Ιδιαίτερα στις περίεργες αυτές μέρες που διανύουμε, το γέλιο είναι απαραίτητο. Γι αυτό έχει μεριμνήσει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρολόγος, Σπύρος Σπύρου.
Στις 4 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, θα μπορούμε να απολαύσουμε το έργο “Τα Πετεινάρκα” το οποίο υπόσχεται άφθονο γέλιο. “Υποσχόμαστε να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας! Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα γελάσετε που αν δεν τα καταφέρουμε θα σας δώσουμε τα λεφτά σας πίσω” λέει ο Σπύρος με το πάντα χαρακτηριστικό του χιούμορ και ενθουσιασμό.
Περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σπύρο τι να αναμένει ο θεατης να δει στη παράσταση “Τα Πετεινάρκα”;
Πρόκειται για μια σύγχρονη κυπριακή κωμωδία. Μένουμε για μια ακόμα χρονιά πιστοί στην ίδια συνταγή γιατί αυτό επιζητά και ο κόσμος . Αυτό θέλει “το κοινό μας”, αν μπορώ να τους αποκαλέσω έτσι,γιατί με παίρνουν πολλοί και με ρωτάνε πότε θα είναι έτοιμη η επομενη μας παράσταση, τι έργο θα είναι κτλ.

Τι σημαίνει για σένα η συγγραφή ενός θεατρικού έργου;
Όταν γράφω ένα θεατρικό έργο αισθάνομαι σαν “ένας μικρός θεός”. Δημιουργώ ένα δικό μου κόσμο, δικούς μου χαρακτήρες, οι οποίοι κάνουν αυτά που θέλω εγώ. Η συγγραφή ενός θεατρικού είναι για μένα σαν να κάνω ψυχανάλυση του εαυτού μου.

Τι απολαμβάνεις περισσότερο την συγγραφή ή την υποκριτική;
Απολαμβάνω και τα δύο εξίσου αλλά όσοι με έχουν δει στο σανίδι μου λένε να παραμείνω στην…. συγγραφή. (Χαμογελά). Αλλά, θεωρώ ότι ένα θεατρικό έργο δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο αν δεν ανέβει στην σκηνή. Οπότε θέλω να είμαι μέσα σε αυτό το ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος.

prova0Να πούμε λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης;
Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι είμαστε μια ομάδα… υβριδική. Έχουμε και επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Εξ’ ου και το όνομα της ομάδας μας. Dilletante που θα πει εραστής της τεχνης. Όλοι όμως μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το θέατρο και είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα τους δείτε στη σκηνή!

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας που σκέφτονται να έρθουν να δουν την παράσταση;
Μην το σκέφτεστε. Ελάτε. Υποσχόμαστε να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας! Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα γελάσετε που αν δεν τα καταφέρουμε θα σας δώσουμε τα λεφτά σας πίσω. (Χαμογελά)

 

Παλαιότερη συνέντευξη του Σπύρου στο Skala Times:
https://www.skalatimes.com/2016/10/27/%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
spuroslast

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!