Je suis Aleppo

losing-ground-by-the-minute-syrian-rebels-are-losing-aleppo-and-perhaps-also-the-war

Της Γιώτας Δημητρίου

Επιλεκτικές ευαισθησίες, επιλεκτική ανθρωπιά, υποθέτω πως σε λίγο θα αρχίσουν οι άνθρωποι και επιλεκτικά ν’ αγαπάνε. Θα μετρούν τα πρόσωπα σε ζυγαριές συμφερόντων και αναλόγως θα αγαπούν, θα αντιπαθούν ή θα κρατούν μια αδιάφορη στάση. (Ή μήπως αυτό γίνεται ήδη;)

Κλάμα και δημοσιεύματα θλίψης και αγανάκτησης για τις επιθέσεις σε Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά πλήρης αδιαφορία για τη Συρία, για τις τόσο κοντινές μας περιοχές….

Εύστοχο το σχόλιο φίλου στο FB:
Je Suis Aleppo anyone? Someone? Nobody? #humanitysucks

Και ενώ τόσο δίπλα μας, τόσο κοντά μας γράφονται μερικές απ’ τις πιο αιματηρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και σε διάφορα μέρη του πλανήτη οι δολοφονίες και οι τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν σχέση με την κατάσταση στη Συρία συνεχίζονται, εμείς διαβάζουμε τις τραγικές ειδήσεις και επιλέγουμε για ποιες θα κλάψουμε και ποιες θα προσπεράσουμε αδιάφορα.

Θα μπορούσες βέβαια να κατηγορήσεις τα ΜΜΕ για τις επιλεκτικές ειδήσεις που προβάλουν ή για την στοχευμένη προπαγάνδα. Μα δεν μπορείς να το κάνεις, διότι με τόση εναλλακτική ενημέρωση στο διαδίκτυο, η επιλογή είναι πια δικιά σου.

Υ.Γ Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, πριν από μία βδομάδα 25.000 άνθρωποι έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι μετά τη συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών.
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι βρίσκονται  σήμερα στην αναμονή για να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα τους υποδεχθεί η “πολιτισμένη” Ευρώπη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Την Υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Λάρνακας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης, υπέβαλε ο νυν Πρόεδρος του Κ.Σ Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής

Την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία Ορόκλινης, στην περιφέρεια Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα ο νυν Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής. Σε γραπτή δήλωση του ο κ.

error: Content is protected !!