Προσφυγόπουλα επισκέφτηκαν το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

mfth2-1-750x550

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Μαγικά Photo-Χριστούγεννα» του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 42 παιδιά προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας ALEXYL του Δερβενίου. Όπως αναφέρει το τμήμα εκπαίδευσης προσφύγων-γραφείο Μακεδονίας, Στο χώρο του καφέ του Μουσείου, που για τις ανάγκες της ημέρας μετατράπηκε σε εργαστήριο χειροτεχνίας, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού, κατασκεύασαν τα δικά τους στολίδια, ενώ έφτιαξαν και γεύτηκαν «μπισκοτόσπιτα» και άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Οι μικροί επισκέπτες παρακολούθησαν παράσταση θεάτρου δρόμου από την ομάδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και απόλαυσαν μελωδίες από το κουαρτέτο σαξοφώνων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης «Salonique». Ωστόσο, αυτό που τους ενθουσίασε περισσότερο ήταν η παρουσίαση του εικονογραφημένου παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμά», το οποίο δημιούργησε και αφηγήθηκε η θεατρική ομάδα Mermiξ, με τη βοήθεια μεταφραστή. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο παραμύθι για παιδιά πρόσφυγες και τα παιδιά όλου του κόσμου βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες της Συρίας, που αφηγείται το μακρύ ταξίδι της Χαλιμά, η οποία περνά από πολλές χώρες, προκειμένου να φτάσει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει σύννεφα στην πατρίδα της, τη Χώρα του Ήλιου, που υποφέρει από μεγάλη ξηρασία.

Η μεταφορά των επισκεπτών έγινε με τη βοήθεια της ΜΚΟ «Άρσις», ενώ τα παιδιά συνόδευσαν η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), Νένα Στάμου, καθώς και δέκα γονείς.

ΠΗΓΗ:www.dailythess.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απάντηση Υπουργού Βαφεάδη προς Βουλευτή Λάρνακας Ορφανίδη για το θέμα της μελέτης για δημιουργία θαλάσσιων έργων για την προστασία και τη βελτίωση της παράκτιας περιοχής της Πύλας

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.164 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη

error: Content is protected !!