Κατερίνα Ελευθερίου, μια κουρέας ανάμεσα μας!

15417083_10157966814970571_1908769564_n

Στις Παγκύπριες εξετάσεις πέρασε νηπιαγωγός, αλλά αποφάσισε να επιλέξει ένα πιο….πρακτικό επάγγελμα. Έγινε κουρέας! Όχι κομμώτρια. Κουρέας, μόνο για άντρες! (Στο λεξικό στη λέξη κουρέας υπάρχει η επεξήγηση: “αυτός που έχει ως επάγγελμα το κόψιμο των μαλλιών των ανδρών, το ξύρισμα και γενικά την περιποίηση του ανδρικού κεφαλιού”. Θηλυκό για τη λέξη κουρέας δεν βρήκαμε, ίσως ο Μπαμπινιώτης όταν γνωρίσει αυτή τη συμπολίτισσα μας να εφεύρει μία λέξη).  5
Η Κατερίνα Ελευθερίου, βραβεύτηκε για το ταλέντο της και αυτή ήταν μια καλή αφορμή για να συνομιλήσουμε με την 22χρονη κουρέα που επέλεξε ένα κατεξοχήν αντρικό επάγγελμα! “Διαγωνίστηκα για πρώτη φορά στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2015, όπου πήρα τη δεύτερη θέση στο Hair tattoo και την τρίτη θέση στο Tribal. Στη συνέχεια, έλαβα μέρος στο 1st Greek Barber Festival στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2016 όπου πήρα τη δεύτερη θέση στο Hair tattoo. Τέλος, έλαβα μέρος στο 21ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο κατακτώντας την πρώτη θέση στο Hair tattoo”, μας λέει ανάμεσα σε άλλα η βραβευμένη κουρέας. 

Της Γιώτας Δημητρίου

1bΠοιοι λόγοι σε ώθησαν να ανοίξεις κουρείο μόνο για άντρες; Συνήθως οι κοπέλες ανοίγουν κομμωτήρια για γυναίκες ή για γυναίκες και άντρες. Εσύ έχεις ένα κουρείο μόνο για άντρες!
Όταν τελείωσα τη σχολή της κομμωτικής, άρχισα να δουλεύω σε κομμωτήριο στη Λάρνακα. Μετά από λίγο άρχισα ταυτόχρονα μαθήματα Hairtattoo. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μου στον αντρικό τομέα. Μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε κουρείο πήγα αμέσως. Και στις δύο περιπτώσεις κομμωτηρίου και κουρείου, τα αφεντικά μου ήταν εξαιρετικά και μου έδωσαν την ευκαιρία να εξασκηθώ και να μάθω καλά τη δουλεία. Έχοντας λοιπόν δουλέψει και σε κομμωτήριο και σε κουρείο, πήρα την απόφαση να επικεντρωθώ στο αντρικό κούρεμα και να ανοίξω ένα δικό μου κουρείο.

Που βρίσκεται το κουρείο σου και πότε ξεκίνησε να λειτουργεί;
Το κουρείο βρίσκεται στη Λάρνακα, στη Λεωφόρο Αγίων Αναργύρων 52, κοντά στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Λειτουργεί εδώ και δύο μήνες σχεδόν.

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια που άκουγες όταν πρωτοξεκινούσες και αλήθεια, πως αντίδρασαν οι δικοί σου όταν τους το ανακοίνωσες ότι θα άνοιγες ένα κουρείο μόνο για άντρες;
Όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με το αντρικό κούρεμα οι άντρες μου ρωτούσαν αν όντως κουρεύω και αν όντως ξέρω να ξυρίζω. Στην αρχή, κάποιοι έρχονταν με κάποιο δισταγμό, αλλά μετά το κούρεμα τα σχόλιά τους ήταν θετικά.
Στο άκουσμα δημιουργίας δικού μου κουρείου, οι γονείς μου ήταν θετικοί. ‘Έβλεπαν πόσο πολύ μου άρεσε η δουλεία μου, πόσο ευτυχισμένη ήμουν με αυτό που διάλεξα να κάνω. Θεώρησαν ότι μπορούσα να ανοίξω το δικό μου κουρείο και με παρότρυναν να το τολμήσω. Ο πατέρας μου με βοήθησε οικονομικά. Χωρίς αυτόν το όνειρο μου για το δικό μου κουρείο δε θα πραγματοποιούταν τόσο σύντομα.

Έχεις λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς. Μίλησε μας γι αυτό το κομμάτι των διαγωνισμών. 2
Ήθελα να δοκιμάσω το ταλέντο μου σε διάφορους διαγωνισμούς. Διαγωνίστηκα για πρώτη φορά στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2015, όπου πήρα τη δεύτερη θέση στο Hair tattoo και την τρίτη θέση στο Tribal. Στη συνέχεια, έλαβα μέρος στο 1st Greek Barber Festival στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2016 όπου πήρα τη δεύτερη θέση στο Hair tattoo. Τέλος, έλαβα μέρος στο 21ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο κατακτώντας την πρώτη θέση στο Hair tattoo.

Για σένα τι σημαίνει η βράβευση της δουλειάς σου;
Η επιβράβευση είναι μια αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου μου. Σημασία για μένα έχει να βελτιώνομαι συνεχώς. Θεωρώ πως η μεγαλύτερη επιβράβευση που μπορώ να έχω είναι τα θετικά σχόλια των πελατών μου και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Ενημερώνεσε για τις νέες τάσεις στα μαλλιά; Από που και πώς;
Βεβαίως και ναι. Είναι ένα επάγγελμα στο οποίο πρέπει συνεχώς να ενημερώνεσαι για τις καινούργιες τάσεις της μόδας, καθώς επίσης και για νέες τεχνικές. Αυτό γίνεται μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια που γίνονται κατά καιρούς ή ακόμα μέσω διαδικτύου.

4Είναι γεγονός πως κάποιοι άντρες βάφουν τα μαλλιά τους ή κάνουν λίγες ανταύγιες κτλ.Εσυ στο κουρείο σου, εκτός από κουρέματα κάνεις και βάψιμο; (Ή κάτι άλλο πχ ξύρισμα;)
Το να βάφει ένας άντρας τα μαλλιά του, είναι πλέον συνηθισμένο, αν και γίνεται σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ότι οι γυναίκες. Το κουρείο προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες: κούρεμα, ξύρισμα, tribal (ακανόνιστες γραμμές) και hairtattoo (σχέδιο).

Υπάρχει κάποιο κωμικό περιστατικό που σου έχει τύχει απ’ τη μέρα που ξεκίνησες το κουρείο σου;
Μια μέρα μπαίνει στο κουρείο ένας πελάτης και με ρωτάει πού είναι ο κουρέας. Του απαντάω πως εγώ είμαι η κουρέας. Ο πελάτης δεν καταλαβαίνει, δίνει ένα γύρο στο κατάστημα ψάχνοντας ακόμη για τον κουρέα και με ξαναρωτάει «Πού είναι ο κουρέας»…

Τέλος, γιατί κάποιος να επιλέξει να έρθει σε σένα Κατερίνα;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως αυτό θα ήταν καλύτερο να το απαντούσαν οι πελάτες! Αν όμως χρειάζεστε έναν καλό λόγο, αυτός είναι ο συνδυασμός χαμηλών τιμών και γρήγορης εξυπηρέτησης στα μέτρα του καθενός.

378

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!