Εγώ Δημιουργώ…τα Χριστούγεννα

Αισίως φτάνουμε σιγά σιγά και φέτος στο τέλος της χρονιάς…μια χρονιά γεμάτη με δημιουργία και έμπνευση. Ο μήνας Δεκέμβρης στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αυτός γεμάτος φαντασία, δημιουργίες, κατασκευές, παιχνίδια, παραμύθια και πολλά άλλα μέσα από μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους.
idrima4
Αρχή κάνουμε στις 10 Δεκεμβρίου με το εργαστήρι «Ανακαλύπτοντας τον Καλλιτέχνη μέσα μας» και την Κιάρα Τιμμ. Ένα αλλιώτικο δεντράκι θα φτιάξουμε με τα παιδιά όπου θα ξεφύγουμε από το ‘παραδοσιακό’ χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης, ξερά κλαδιά, πέτρες, και μαζί με μπόλικη δημιουργικότητα ζωγραφίζουμε ένα μοναδικό έργο και φτιάχνουμε στολιδάκια-κουτάκια με ευχούλες!

Το δεντράκι θα είναι μια ομαδική δημιουργική κατασκευή όπου τα παιδιά θα αφήσουν το δικό τους μοναδικό χριστουγεννιάτικο χνάρι στο Ίδρυμα, υπενθυμίζοντας μας πόσο ξεχωριστή είναι η φύση καθώς και πως με απλά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε μοναδικές δημιουργίες. Στο δεύτερο μέρος, κάθε παιδί, θα χρησιμοποιήσει τη φαντασία του δημιουργώντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά.

idrima2Περιμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα των Χριστουγέννων και δίνουμε ραντεβού την παραμονή, 24 Δεκεμβρίου, με τα «Μουσικοτεχνάσματα» στην πλατεία Ερμού στις 11πμ. Τα παιδάκια ξεκινάνε να μαγειρέψουν μια ωραία μουσική σύνθεση που θα τη στείλουν στον Άγιο Βασίλη, που είναι πολύ άρρωστος, για να γίνει καλά!

Η μουσικοσυνταγή μας γράφει: Υλικά:

Ένα φλιτζάνι παλαμάκια με ωραίο tempo

Λίγα μουσικά όργανα να χτυπάνε σε ζωντανούς ρυθμούς και

Μια ιδέα από ζεστές φωνούλες να τραγουδούν μελωδίες ονειρικές

Τα βάζουμε όλα μαζί και λίγο χορό κάτω από το πολύχρωμο αλεξίπτωτο και είμαστε έτοιμοι! Τα μαζεύουμε και τα στέλνουμε στον Άγιο Βασίλη με διεύθυνση το Βόρειο Πόλο!

idrima3Χρόνια Πολλά λέμε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα με το εργαστήρι «Ο Γάδαρος Εξαπολύθην»! στις 27 Δεκεμβρίου. Μια διαφορετική γιορτινή πρόταση βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι της Έλενας Χατζηγεωργίου και της Ειρήνης Κλοκκαρή. Μέσα από διήγηση, τέχνες, σχέδιο και χρώματα, συγγραφική και θεατρική έκφραση, ομαδικό πνεύμα, χιούμορ και Mind Coaching θα δίνεται στα παιδιά ο τρόπος να αναπτύξουν δημιουργικό τρόπο σκέψης και έκφρασης, ικανότητα επικοινωνίας και ομαδικότητα, ενώ θα εξερευνήσουν και θα γνωρίσουν τη μοναδική τους προσωπικότητα. Το εργαστήρι θα προσφέρεται το πρωί για παιδιά από 6-12 χρονών και το απόγευμα για έφηβους 12 χρονών και άνω.
idrima3b
Και φυσικά περιμένοντας την Πρωτοχρονιά και τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα, στις 28 Δεκεμβρίου γινόμαστε αρχιτέκτονες και κατασκευάζουμε ένα μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο τρισδιάστατο εργαστήρι δώρων για τον Άη- Βασίλη με τα «Εργαστήρια δημιουργικότητας και κατασκευών με βάση την αρχιτεκτονική».

last

Ανυπομονούμε να περάσουμε και αυτές τις γιορτές με τους μικρούς μας φίλους δημιουργώντας και διασκεδάζοντας!

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook, https://www.facebook.com/youthlarnaca/ , ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 24001502.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!