Επίσκεψη μαθητών της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας στην Ουγγαρία

erasmus

Επίσκεψη μαθητών της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας στην Ουγγαρία μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 και του Έργου με τίτλο “Ο Δρόμος πρός την Επιχειρηματικότητα”.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ2), ομάδα μαθητών της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας επισκέφθηκαν την πόλη Σέκετ της Ουγγαρίας με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτών. Τα παιδιά συμμετείχαν σε σειρά δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων, διαλέξεων και παρουσιάσεων. 

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Σχολή με ετέρους άλλων 5 χωρών, είναι διετές και στόχο έχει την εξοικείωση αλλά και τριβή των μαθητών με την έννοια της επιχειρηματικότητας, τον κόσμο της βιομηχανίας, την επαγγελματική τους εμπειρία, τις γνώσεις και δεξιότητες αλλά και την επικοινωνιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη. 

Επιπλέον αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν ήδη αναπτύξει τις δεξιότητες τους στην πληροφορική/τεχνολογία αλλά και τις γλωσσικές τους δεξιότητες, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για μια ομαλή ένταξη τους στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Οι μαθητές/ τριες είχαν συμμετοχή σε άλλες 3 κινητικότητες, στην Πολωνία, Ιταλία και Πορτογαλλία όπου συμμετείχαν επίσης σε παρόμοιες δράσεις που τους βοήθησαν να αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες, όπως επίλυση προβλημάτων, ομαδική εργασία, κριτική σκέψη, ανάληψη ρόλων, ικανότητα επικοινωνίας, ανάπτυξη των οργανωτικών τους και γλωσσικών τους δεξιοτήτων κ.α.

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017 οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε άλλες 2 κινητικότητες η μία εκ των οποίων θα λάβει χώραν στην Κύπρο. 

Η Τεχνική Σχολή Λάρνακας έχει ήδη υλοποιήσει αριθμό Ευρωπαικών προγραμμάτων και θα συνεχίσει να το πράττει με στόχο πάντοτε το όφελος των μαθητών της.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!