Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας στη Λάρνακα!

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας
κοντά στους νέους της πόλης μας

logo-newTo Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας βρίσκεται στην καρδιά ακριβώς της πόλης της Λάρνακας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ακρόπολης. Το Κέντρο Πληροφόρησης λειτουργεί από το 2002. Είναι γνωστό στους πλείστους νέους της Λάρνακας όχι μόνο λόγω της κεντρικής τους θέσης απέναντι από μεγάλα σχολεία αλλά και λόγω των πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει.

Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί είναι οι νέοι που έχουν επισκεφθεί εδώ το χώρο και έχουν χρησιμοποιήσει τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός Νεολαίας.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (γνωστό και ως ΚΕΠΛΗ) διοργανώνει κάθε μήνα μια σειρά από ενδιαφέροντα σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων των νέων: επιχειρηματικότητα, προσωπικής ανάπτυξης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, περιβαλλοντολογικά, πολιτισμικά και πολλά άλλα.

Παραδείγματος χάριν κατά τον μήνα Νοέμβριο διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια για φοιτητές και άνεργους νέους έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας και για την εξεύρεση εργασίας μετά το τέλος των σπουδών τους.

Επίσης, στις 9 Δεκεμβρίου στο χώρο μας εδώ θα πραγματοποιήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι με τίτλο «Time Management.» Όσοι ενδιαφέρονται για το πώς μπορούν να αξιοποιούν και να οργανώνουν το χρόνο τους προς όφελος τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή!

Και υπογραμμίζουμε ότι η συμμετοχή σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν!

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων εδώ μπορούν να έρθουν νέοι που αναζητούν πληροφορίες για θέματα σπουδών, κινητικότητας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εργασίας στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, νεανικής επιχειρηματικότητας, χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εθελοντισμού και ό,τι άλλο αφορά τους νέους και τη ζωή τους. Το καταρτισμένο προσωπικό του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στη Λάρνακα, όπως και το προσωπικό όλων των Κέντρων παγκύπρια είναι στη διάθεση όλων των νέων για να τους ενημερώσουν και να τους καθοδηγήσουν στα θέματα αυτά αλλά και σε πολλά άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ή για προσωπικά ραντεβού με τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και τους ψυχολόγους μας μπορείτε να κάνετε στον παγκύπριο αριθμό: 77772757

ΓΕΝΙΚΑ

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου:

Κύριος σκοπός τους είναι η διασφάλιση του δικαιώματος των νέων στην πρόσβαση σε πλήρη, αντικειμενική, κατανοητή και αξιόπιστη πληροφόρηση που να καλύπτει όλα τα ερωτήματα και τις ανάγκες τους. Οι πληροφορίες παρέχονται με διάφορους τρόπους με τη χρήση της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από εκδηλώσεις αλλά και από την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο που παρέχεται στα κέντρα.

Δωρεάν Υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας αλλά και ΟΛΑ τα Κέντρα Πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας (σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Αγρό):

Παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης σταδιοδρομίας, και ψυχολογικής στήριξης. Σχεδιάζουμε επίσης ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Δηλαδή, ένας νέος που δεν ξέρει τι κλάδο σπουδών να επιλέξει, ποια χώρα να επιλέξει για τις σπουδές του ή ποια μαθήματα θα επιλέξει στο λύκειο, μπορεί να κλείσει προσωπικό ραντεβού με έναν από τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού του Οργανισμού Νεολαίας και να τον καθοδηγήσει. Επίσης εάν ένας νέος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που θα ήθελε να συζητήσει με ψυχολόγους οι οποίοι εξειδικεύονται σε θέματα που αφορούν τους νέους, μπορεί και πάλι να κλείσει προσωπικό ραντεβού και να τους συναντήσει στο Κέντρο Πληροφόρησης Νεών Λάρνακας ή σε κάποιο από τα άλλα 4 Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας που βρίσκονται σε όλη την Κύπρο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!