ΟΗΕ: το 2016 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί…..

Γράφει η Χριστίνα Νικολάου
Περιβαλλοντολόγος, Σύμβουλος Διαχείρησης Περιβάλλοντος
Email: inanikolaou@gmail.com
Blog: eco-stories.blogspot.com
no-water
Στοιχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού δείχνουν ότι η παγκόσμια θερμοκρασία είναι 1.2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και για τρίτη συνεχή χρονιά καταγράφονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες….

Το 2016 είναι πολύ πιθανό να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί, αυτό σημαίνει ότι 16 από τα 17 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ , καταγράφηκαν αυτό τον αιώνα.

Οι καψηλές θερμοκρασίες σε όλο τον κόσμο, και τα ακραία καιρικά φαινόμενα πουπροκαλούν, αποτελούν μικρό κομμάτι από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ανθρώπους. Το σημαντικότερο ισως είναι ότι όχι μόνο έρχονται νωρίτερα, απ’ ότι αναμενόταν αλλά και με μεγαλύτερη αγριότητα από την αναμενόμενη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ακραίες καιρικές συνθήκες και συναφή γεγονότα με το κλίμα έχουν βλάψει τη γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια, και επηρεάζουν πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωπους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή !! #earthsos #climatechange #actnow

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!