Χαρά Χρίστου: Ήθελα πάντα να έχω μια δική μου επιχείρηση που να έχει σχέση με τη μόδα που τόσο αγαπώ

1

Στις 19 Νοεμβρίου κλείνουν δύο χρόνια απ’ τη δημιουργία του καταστήματος
Jaja n’ Jojo (Ερμού 32). Με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του πανέμορφου αυτού καταστήματος που “υπηρετεί τη μόδα”, το Skala Times συνομιλεί με τη νεαρή ιδιοκτήτρια του, Χαρά Χρίστου.

Skala Times

Στα 24 σου αποφάσισες να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση στη καρδιά της Λάρνακας. Πώς πήρες την απόφαση;
Οι σπουδές μου ήταν στο χώρο της διακοσμητικής και αγαπούσα πάντα ιδιαίτερα τη μόδα. Η οικογένεια μου βλέποντας την κλίση μου προς αυτό τον τομέα αποφάσισε να με στηρίξει (οικονομικά αλλά και ηθικά) όταν σκέφτηκα να ξεκινήσω κάτι δικό μου που θα έχει σχέση με τη μόδα.
Ήθελα πάντα να έχω μια δική μου επιχείρηση που να έχει σχέση με τη μόδα που τόσο αγαπώ.
2
Ένα χαρακτηριστικό του Jaja n’ Jojo είναι οι πολύ προσιτές ως χαμηλές τιμές.
Ναι, αυτό δεν έγινε τυχαία, ήθελα μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε να μπορούν όλοι να αποκτήσουν αγαπημένα τους κομμάτια, να είναι κοντά στη μόδα, να έχουν επιλογές για όμορφα δώρα. Βέβαια να διευκρινίσω ότι όλα τα κοσμήματα είναι faux bijoux. Έχουμε βέβαια και τσάντες, πορτοφόλια, αξεσουάρ ένδυσης. Είναι όλα όμορφα μοναδικά κομμάτια με σκοπό να καλύπτουν όλα σχεδόν τα γούστα.

Το κατάστημα αρχικά βρισκόταν στην Λόρδου Βύρωνος, στη συνέχεια μεταφέρθηκες εδώ, στην Ερμού. Δε σε προβλημάτισε το γεγονός ότι ανοίγεις κατάστημα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή;
Καθόλου! Η αγάπη μου για αυτό που ετοιμαζόμουν να κάνω ήταν τόσο μεγάλη που δεν πτοήθηκα ούτε λεπτό. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω. Ήξερα ότι θα ήταν ρίσκο, αλλά αυτό δεν με επηρέασε.
Όταν έρχονται οι πελάτισσες μου και μένουν ευχαριστημένες και πολλές φορές είναι χαρούμενες με αυτά που βρίσκουν στο κατάστημα μου, για μένα αυτό είναι δύναμη και χαρά.
3
Βλέπουμε τσάντες και πορτοφόλια στο κατάστημα. Υπάρχουν καινούριες τάσεις μόδας στα πορτοφόλια και στις τσάντες;
Στα πορτοφόλια όχι, στις τσάντες ναι. Όχι τόσο στο χρώμα όσο στο στυλ. Τώρα πχ είναι της μόδας οι τσάντες πλάτης, οι τσάντες με γούνα. Βέβαια υπάρχουν και τα κλασικά κομμάτια που είναι διαχρονικά. 

Πώς ενημερώνεσαι για τη μόδα;
Πέρα απ’ τα περιοδικά και το διαδίκτυο επισκέπτομαι εκθέσεις στο εξωτερικό. Τις περισσότερες τάσεις της μόδας τις βλέπουμε στις εκθέσεις, τα fashion shows που γίνονται κατά τη διάρκεια των εκθέσεων. Αρκέτές παραγγελίες γίνονται κατά τη διάρκεια των εκθέσεων. Υπάρχει βεβαίως και συλλογή από χειροποίητα τα οποία δημιουργώ εγώ η ίδια.
3b
Η βιτρίνα σου είναι εξαιρετικά όμορφη.
Ναι, λόγω των σπουδών μου, (διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου), είμαι σε θέση να φτιάχνω μόνη μου τη βιτρίνα του καταστήματος μου. Βεβαίως για να είμαι ειλικρινής αρχικά είχα την βοήθεια και καθοδήγηση ενός πολύ καλό μου φίλου διακοσμητή. 

Το όνομα Jaja n’ Jojo από που βγήκε;4
Το όνομα είναι φανταστικό. Ήταν ιδέα του θείου μου και είπαμε ότι παραπέμπει σε αγγέλους. To Jaja είναι είναι για την γυναίκα άγγελο και το Jojo για τον άντρα άγγελο. 

Η τοποθεσία παίζει ρόλο για ένα κατάστημα;
Ναι, αρκετό. Πέρα απ’ τους πελάτες μου που ήδη γνωρίζουν το κατάστημα, λόγω της τοποθεσίας κερδίζω και αρκετούς περαστικούς οι οποίοι επισκέπτονται το κατάστημα. 

Τι θα έλεγες σε ένα νέο της ηλικίας σου που σκέφτεται επίσης να ξεκινήσει κάτι δικό του;
Να ρισκάρει αν πραγματικά το αγαπά και να μην επηρεαστεί από ενδεχομένως αρνητικά σχόλια των γύρω του. Να μην φοβηθεί, αν είναι κάτι που πραγματικά αγαπά, να το κάνει. Με πρόγραμμα, μελέτη, σοβαρότητα, επαγγελματισμό, αλλά να το κάνει!
5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!