Για το Λιμάνι της Λάρνακας…..Επιτέλους αφήστε μας να ονειρευτούμε μια καλύτερη Λάρνακα!

alex-kid

To πιο κάτω, σωστό τεκμηριωμένο κείμενο, το “κλέψαμε” απ’ το Fb Wall του Αλέξανδρου Ηλία, του City of Larnaca.

————————————————–

alexH απάντηση που έδωσα σήμερα σε μια συμπολίτισσα μας για το λιμάνι. (Για όσους αναρωτιέστε, όχι δεν πάω για δημοτικός σύμβουλος. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά το ενδιαφέρον μου για τη Λάρνακα και σίγουρα δεν φοράω αλεξίπτωτο…..)

Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι εταιρείες Υδρογονανθράκων δεν έχουν χώρο στο κέντρο της πόλης μας. Υπάρχει ένα όραμα, και ναι κ. Κίκα, για να πετύχεις κάτι πρέπει να οραματιστείς. Στη Λάρνακα δυστυχώς η δική σας γενιά δεν έμαθε να ονειρεύεται με αποτέλεσμα εμείς οι νεότεροι να πληρώνουμε το μάρμαρο. Πριν 15 χρόνια έγινε ένας σχεδιασμός και δυστυχώς η ανικανότητα και η έλλειψη οράματος άφησε την πόλη σήμερα στο έλεος της ανικανότητας ενός κράτους να διαχειριστεί αυτά τα μεγάλα projects ενεργώντας με πλήρη ερασιτεχνισμό.

Αλλιώς την ονειρευτήκαμε και τώρα μας λέτε τι; Ξεχάστε το; Να μην λάβω σοβαρά δηλαδή το αποτέλεσμα του οίκου που διόρισε η κυβέρνηση που είπε πως το λιμάνι μας μόνο τουριστικό χαρακτήρα μπορεί να έχει; Να μην λάβω σοβαρά υπόψη το Ισραήλ που πιέζει συνεχώς για να γίνει Μαρίνα; Να μην λάβω υπόψη ότι οι εγκαταστάσεις των εταιρειών βρίσκονται μόνο κάτι μέτρα από τις αυλές των σπιτιών; Να μην λάβω υπόψη ότι η πόλη μας μπορεί να έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη γιατί έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων πόλεων ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΜΕ (πίστεψε με ξέρω πολύ καλά τι λέω).

Να σβήσω έτσι απλά ένα όραμα το οποίο μεγάλωσε μια γενιά, για πρόσκαιρες λύσεις και προς όφελος των λίγων; Για την ανικανότητα της όποιας κυβέρνησης και των τοπικών αρχών;

Λένε κάποιοι (κυρίως οι υπέρμαχοι των συγκεκριμένων εταιρειών) πως δεν μπορεί να γίνει Μαρίνα στην πόλη μας. Πήγατε να δείτε που θα κάνει Μαρίνα η Αγία Νάπα; Μέσα στα χωράφια, στη μέση του πουθενά, η Λεμεσός; Στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή που υπήρχε, στη Λεμεσό, και όμως έκαναν. Εμάς που είναι μέσα στην καρδιά του παραλιακού μας μετώπου γιατί να μην γίνεται;

Προσωπικά θέλω μια πόλη να ευημερεί προς όφελος ΟΛΩΝ των κατοίκων της και όχι για 100 υπαλλήλους (σέβομαι το γεγονός ότι κάποια άτομα θα έχουν δουλειά), όχι για τους πολύ λίγους που θα έχουν το όποιο όφελος. Μια πόλη που την ανάπτυξη της να την απολαμβάνει ο κόσμος της όλος.

Είμαι 33 χρονών και ποτέ μου δεν είδα τι έχει από τον τοίχο του λιμανιού και μέσα, ούτε ξέρω πως είναι η περιοχή. Μιλούμε για κομμάτι πάνω στη θάλασσα που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο στον κόσμο. Στην Πάτρα όπου σπούδασα είχαμε την ευκαιρία να πηγαίνουμε στο λιμάνι και να καθόμαστε δίπλα στα πλοία, ανοιχτή διέλευση.

Μιλάτε για θέσεις εργασίας. Ξέρετε πόσο κόσμο εργοδοτούν οι 3 αεροπορικές εταιρείες που έκαναν γραφεία στην πόλη μας; Περίπου 300 χωρίς να υπολογίζω πληρώματα καμπίνας και αναμένονται άλλες 2 τον Νοέμβριο με την Cyprus Airways να αναμένεται να δώσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

Ο Υπ. Συγκοινωνιών ήδη προωθεί την ίδρυση κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας αφού ο τομέας των αερομεταφορών προβλέπεται να έχει μεγάλη ανάπτυξη η οποία ήδη ξεκίνησε και η πόλη μας μπορεί να γίνει η μητρόπολη των αερομεταφορών. Ξέρετε πως στην πόλη μας λειτουργεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο πληρωμάτων της Μεσογείου; Η Λεμεσός ανέπτυξε τη ναυτιλία λόγω λιμανιού, εμείς γιατί να μην είμαστε η πόλη της αεροναυτιλίας αφού είναι εδώ το αεροδρόμιο από το οποίο σαν δήμος δεν έχουμε τα οφέλη που πρέπει να έχουμε…..

Η θέση των εταιρειών υδρογονανθράκων αγαπητή Κίκα είναι στο Βασιλικό, εκεί είναι το master plan και εκεί έπρεπε η κυβέρνηση να ετοίμασε τους χώρους εδώ και χρόνια και όχι τώρα να παίζουν πινγκ πονγκ με τις εταιρείες. Βασιλικό είναι Λάρνακα (έτσι απλά για υπενθύμιση) και είναι ευπρόσδεκτες να μας φέρουν γραφεία τους στην πόλη μας. Εμείς τους φέραμε εδώ στο κέντρο και τα γραφεία τους είναι σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Επιτέλους αφήστε μας να ονειρευτούμε τώρα που ξεκινούμε τη ζωή μας στη πόλη μας, αφήστε μας να οραματιστούμε εμείς για τα παιδιά μας μια άλλη Λάρνακα και όχι αυτή που η γενιά σας μας ‘’δώρησε’’, έχοντας πάντοτε την έγνοια να εξυπηρετούμε τα θέλω των κομμάτων και της Λευκωσίας.

Απ΄ ότι φαίνεται στη Λάρνακα δεν μάθαμε ποτέ να οραματιζόμαστε όπως είπε κάποτε ο φίλος Αρτέμιος Μάλλας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!