Σε ταχύτητα φωτός “Ταξίδι 15ο”

Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
IAMC Cyprus Coordinator
IAMC Accredited Mind Coach
Ιδρυτής του Pure Colour & Mind Coaching
Με ειδίκευσης σε NLP & Χρωματοθεραπεία

room-colour-meanings

Όλο και μεγαλώνει η ανάγκη των ανθρώπων για χρώματα και φως. Πράγμα που φαίνεται πολύ εύκολα, αρκεί να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στην κοινωνία και θα δείτε να διοργανώνονται γεγονότα και νυκτερινές δράσεις με φως και χρώματα, θα παρατηρήσετε κτίρια αλλά και εσωτερικούς χώρους να φωτίζονται με διάφορα χρώματα φωτός, για να δημιουργήσουν έτσι μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, θα προσέξετε την έντονη αλλαγή από τα κλασικά χρώματα σε ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και σε αυτοκίνητα, να αντικαθίστανται από έντονους χρωματισμούς, ενώ θα προσέξετε την επιλογή έντονων χρωμάτων και ποικιλόμορφων συνδυασμών στα ρούχα και στα αξεσουάρ ανδρών και γυναικών.

Αυτό φυσικά, είναι η εντελώς επιφανειακή και υλιστική πλευρά που συνδέει τους ανθρώπους με την δίψα της ψυχής τους για ΦΩΣ. Φως, η αληθινή τους ξεχασμένη φύση, που σπρώχνει για να βγει ξανά στην επιφάνεια, και να ξορκίσει το σκοτάδι που βρίσκετε από επιλογή θα έλεγα γύρω τους.

Γιατί άλλωστε τόση επιμονή σε ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ; Σκεφτείτε πως νοιώθετε μαζί με αυτά αλλά και στην απουσία τους!

Δίψα λοιπόν, για να βρεθούν ξανά κοντά στον αληθινό φωτεινό τους εαυτό, και αυτό δεν το λέω μεταφορικά, αφού η ενέργεια, το πνεύμα και οι σκέψεις, η ψυχή και τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου υπάρχουν και κινούνται, στις ίδιες συχνότητες με το φάσμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου, που είναι το 40% της ηλιακής ακτινοβολίας και αυτό είναι η πολύχρωμη πραγματικότητα τους. Ξεχασμένη, αλλά πραγματικότητα, που υποσυνείδητα ή και ασυνείδητα υπάρχει και σας καλεί.

Εξάλλου μόνο τυχαία δεν είναι τα σχόλια του τύπου «αυτός είναι πολύ σκοτεινός… δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μ’ αρέσει σ’ αυτόν…» ή «τι να πω, αυτός ο άνθρωπος εκπέμπει ένα μοναδικό φως… νοιώθω υπέροχα στην παρουσία του….». Σχόλια που κάνετε μαζί με φίλους σας, συχνά πυκνά, για ανθρώπους που τυχαίνει να γνωρίσετε, έστω και αν δεν το έχετε συνειδητά παρατηρήσει.

Με δεδομένη την φωτεινή πολύχρωμη ύπαρξη κάθε ανθρώπου, το μέγεθος της οποίας δεν έχετε ακόμη κατανοήσει πλήρως, και κατά συνέπια δεν μπορείτε και να το αξιοποιήσετε στο βαθμό που θα μπορούσατε, μένετε εκτεθειμένοι σε μια προσπάθεια συντονισμού με το φως που κουβαλάτε, μονοδιάστατη, που ακουμπά κυρίως τον υλικό κόσμο. Φαίνεται πως η προσκόλληση στην ύλη, ήταν η φυσική συνέπεια της αποσύνδεσης των ανθρώπων από το ίδιο τους το φως, από τη δική τους δύναμη.

Το γεγονός όμως ότι έτσι κι’ αλλιώς είστε όντα πολύχρωμα, όντα φωτεινά, το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι κυριαρχούν στο παιχνίδι του υλισμού και της εξάρτησης σας από αυτό. Και γι’ αυτό γνωρίζουν πολύ καλά το πως θα αξιοποιήσουν τον κόσμο των χρωμάτων, τον δικό σας δηλαδή κόσμο για να σας φέρουν ακόμη πιο κοντά τους. Για σκεφτείτε το…

Έστω όμως και αυτή η μονοδιάστατη προσπάθεια συντονισμού σας με την πολύχρωμη φωτεινή σας φύση, δείχνει ότι οι πραγματικές σας δυνατότητες είναι εκεί, και σας σπρώχνουν να τις ξαναανακαλύψετε, να τις ξαναγνωρίσετε και να τις φέρετε στην επιφάνεια, για να φτιάξετε μια ζωή πιο χαρούμενη, πιο επιτυχημένη, πιο πλήρη!

Ενώ μια πιο αληθινή, πιο ολοκληρωμένη εναρμόνιση σας με τον πολύχρωμο κόσμο σας, είναι η επαφή σας με τη φύση, γιατί και αυτή είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό με σας, με φως! Γνωρίζεται πολύ καλά πως νοιώθετε μετά από ένα περίπατο στη φύση, μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπρος σ’ ένα ηλιοβασίλεμα. Γιατί επιμένετε να αγνοείτε τα μηνύματα; Πως θα ζήσετε ισορροπημένα και καλά χωρίς τη φύση; Χωρίς την πολύχρωμη τροφή γεμάτη φωτεινή ενέργεια που σας χαρίζει! Σκεφτήκατε στ’ αλήθεια ποτέ, γιατί τόσο χρώμα σε φρούτα και λαχανικά; Γιατί απλούστατα, χωρίς το χρώμα, το χρώμα που τους χαρίζει ο ήλιος, δεν θα είχαν τις βιταμίνες που εσείς χρειάζεστε για να είστε και υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Και σε αυτή την πιο υψηλή κατηγορία σύνδεσης σας με τη φωτεινή σας ύπαρξη υπάρχει η τέχνη και η μουσική, που κάθε της νότα αντιστοιχεί και σε μια χρωματική συχνότητα.

Και ενώ ανεβάζουμε σιγά σιγά τη συχνότητα, αυτό που θα σας δώσει μια πρώτη γεύση από το μέγεθος της πολύχρωμα φωτεινής σας φύσης, είναι να αρχίσετε να παρατηρείτε τον εαυτό σας σε σχέση με τα χρώματα στα οποία εσείς εκπέμπεται. Αλήθεια τι χρώμα έχουν για σας τώρα η απογοήτευση, ο φόβος, η κούραση, ο θυμός; Απομακρύνετε τα νοερά. Και παρατηρήστε πως νοιώθετε. Ενώ όλη σας την προσοχή, την συγκεντρώνετε στο χρώμα που μπορεί να γεμίσει την καρδιά σας με χαρά, με ενθουσιασμό!

Στ’ αλήθεια ποια η χρωματική συχνότητα που περιβάλλει τα πιο τρελά σας όνειρα; Κρατήστε αυτή την εικόνα, τα συναισθήματα που σας προκαλεί, μαζί με τα αρώματα που την περιβάλλουν, τις όμορφες σκέψεις, και χαθείτε λίγο μέσα σ’ αυτή. Τι λέτε, καλύτερα δεν θα νοιώθατε, αν οδηγείτε κάθε μέρα τον εαυτό σας προς αυτή την κατεύθυνση;

Και αν είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε το αληθινό μέγεθος της ξεχασμένης σας φωτεινής φύσης που διψά να βγει στην επιφάνεια, εγώ είμαι εδώ, γιατί ζώ και αναπνέω μονάχα γι’ αυτό, μονάχα για να ξεκλειδώσω τη δύναμη σας μέσα από το φως.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!