Μουσική Παντού!

salomi1

Γράφει η Σαλώμη Παρασκευά Ηλία

Ένας καινούριος κύκλος ξεκινά και η ανάγκη για μια καινούρια ιδέα, ένα καινούριο project χτυπά την πόρτα των Μουσικοτεχνασμάτων! Καθώς οι μέρες προχώρησαν, η ιδέα ξεδιπλώθηκε και από μέσα αναπήδησε η πρόταση “ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ”.

Με οδηγό αυτή την πρόταση (η οποία ξεκίνησε από μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή) η Σαλώμη θα ταξιδέψει τα παιδιά από άκρη σε άκρη της υφηλίου και θα τους συστήσει τη δημιουργική δύναμη της μουσικής όπως αυτή ξεδιπλώθηκε ανά το παγκόσμιο στο χώρο και στο χρόνο. Στο εδώ, στο εκεί, στο τώρα και στο πριν.

Οι μικροί μας μουσικοεξερευνητές θα ανεβούν σε τρένα, βαπόρια και αεροπλάνα και μέσα από την φανταστική τους μουσικοπεριπέτεια θα ανακαλύψουν πώς η μουσική ζει παντού!

Σε χώρες μακρινές και σε πόλεις αγαπημένες, στα θέατρα και στις πλατείες, στο σχολείο και στο σπίτι μα πρώτα απ’ όλα στις καρδιές μας. Φτάνει να γυρίσουν τα γρανάζια της δημιουργικής τους σκέψης και να μεταμορφώσουν την καθημερινή τους ζωή σε μια μεγάλη μουσική περιπέτεια! Στα Μουσικοτεχνάσματα οι μακρινές χώρες μοιάζουν σχεδόν παραμυθένιες με τα εξωτικά μουσικά όργανα και τις γλυκιές τους μελωδίες. Οι ιστορίες των παππούδων μας γίνονται βίωμα και οι παλιοί γνωστοί σκοποί στολίζουν παλιές καλές ιστορίες. Τα απλά καθημερινά αντικείμενα μεταμορφώνονται σε αγαπημένα μουσικά όργανα και τα παιδιά βρίσκουν τις ευκαιρίες που ζητούν για να παίξουν και να μάθουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι της μουσικής πράξης.

Τα Μουσικοτεχνάσματα, ένα μουσικό εγχείρημα της Σαλώμης Παρασκευά Ηλία, έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά αφήνονται να χτίσουν την πρώτη σημαντική τους σχέση με τη δημιουργική δύναμη της μουσικής. Μετρά ήδη μία πετυχημένη και δημιουργική χρονιά!

H Σαλώμη Παρασκευά Ηλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Την τέχνη της μουσικής την αγάπησε από πολύ μικρή ηλικία.
Πήρε το πτυχίο Μουσικών Σπουδών από το τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος του Diploma of The Associated Board of the Royal Schools of Music στο piano perfomance.
Δουλεύει στην Κύπρο από το 2009 και έχει εργαστεί σαν μουσική εκπαιδευτικός στα δημόσια σχολεία της επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια του Προγράμματος ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Επίσης είναι δασκάλα πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών στην Λάρνακα και στο ωδείο Arie Antiche στην επαρχία Αμμοχώστου.
Στο παρελθόν συνεργάστηκε με τη χορωδία του Δήμου Λάρνακας, τη χορωδία του Δήμου Αθηένου και τη παιδική χορωδία της Αγίας Νάπας.
Όλες αυτές οι σημαντικές μουσικές εμπειρίες μαζί με τους δικούς της προβληματισμούς πάνω στα θέματα της μουσικής εκπαίδευσης την ώθησαν να ξεκινήσει το μουσικό project Μουσικοτεχνάσματα με τη συνεργασία του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!