«Λάρνακα, Γαλάζια Πόλη»

blue-sea

 

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αφορά μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας  η οποία στοχεύει στην Γαλάζια Ανάπτυξη!

Η Γαλάζια Ανάπτυξη, είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που ενσωματώνει στο σύνολό της, οικονομικές,  κοινωνικές και  περιβαλλοντικές πτυχές των ευρωπαϊκών θαλασσών. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ η μετατροπή  των παραλιακών πόλεων σε έξυπνους και βιώσιμους τόπους διαβίωσης, επιχειρώντας να αναδείξει προσεγγίσεις, λύσεις και τεχνολογίες για την αξιοποίησή τους στην  κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμος Λάρνακας, προσηλωμένος σε τομείς που επιδιώκουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, επιδιώκει τη γαλάζια ανάπτυξη σε τομείς όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η καινοτομία, νέα επαγγέλματα, νέες επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον Δημαρχεύοντα Λάρνακας κ. Πέτρο Χριστοδούλου, ο Δήμος Λάρνακας, δηλώνει έντονα το ενδιαφέρον του για άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων , στο τομέα αυτό, σε συνεργασία με άλλους φορείς  και εταίρους, που θα φέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η «Γαλάζια Πόλη», θα συντροφεύει την πόλη γιατί η πόλη απόκτα χρώμα μέσα από χρώμα.  

Στις παρουσιάσεις που έγιναν, αναπτύχθηκε το θέμα της Γαλάζιας Ανάπτυξης γενικά και πιο ειδικά για τη Λάρνακα, καθώς επίσης και μια ενδιαφέρουσα καινοτόμα  πρόταση για τη δημιουργία θαλάσσιου τραμ στο κόλπο της Λάρνακας. Οι επιδιώξεις του Δήμου Λάρνακας είναι η δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών, καθώς και η φιλοξενία συγκεκριμένων Οργανισμών/ Φορέων/ Ερευνητικών Κέντρων  στην πόλη, που αφορούν τον Τομέα αυτό.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του προγράμματος σπουδών της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου, όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών, υποτροφίες, καθώς και μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα στον τομέα αυτό και ευκαιρίες εργοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις  από τον κ. Ζαχαρίας Σιόκκουρο – Ναυπηγός, Μηχανολόγος Μηχανικός και Πρόεδρος της Maritime Institute of Eastern Mediterranean με θέμα τη «Γαλάζια Ανάπτυξη και Θαλάσσιο Τραμ στο κόλπο της Λάρνακας» και από τον Δρ. Στυλιανό Μαυρομούστακο, Εκτελεστικό Διευθυντή της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου «Ναυτική Ακαδημία Κύπρου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!