“Λάρνακα Μου”…… Μακένζι!

Το Skala Times εγκαινιάζει μια καινούρια στήλη με τίτλο “Λάρνακα Μου” στην οποία οι αναγνώστες θα μπορούν να στέλνουν το δικό τους κείμενο για αγαπημένα μέρη (χώρους, μαγαζιά, περιοχές, κτλ) στη Λάρνακα.
Αρχή στην στήλη αυτή κάνει η γνωστή αθλήτρια στίβου (έχει λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες) και Personal trainer, Χρύσα Γκουντενούδη η οποία κατάγεται από την Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένεια της στην Λάρνακα, την πόλη όπου μεγάλωσε ο σύζυγος της.

Μακένζι

Κείμενο-Φώτο: Χρύσα Γκουντενούδη

Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή.Δεν είμαι παιδί της θάλασσας.Είμαι της πεδιάδας και του κάμπου.Το πιο κοντινό σε υγρό στοιχείο που έχουμε κοντά στην περιοχή που μεγάλωσα, είναι ο ποταμός Αξιός που περνάει δίπλα απο το Πολύκαστρο.
Αλλά, όταν ο άντρας μου με έφερε
για πρώτη φορά στη Λάρνακα κάτι πετάρισε μέσα μου.Τί μέρος είναι αυτό; Εχει κάτι ελληνικό αλλά δεν είναι Ελλάδα. Εχει κάτι εξωτικό αλλά δεν είναι Καραιβική. Και τότε κατάλαβα ότι αυτό είναι η Λάρνακα. Με το δικό της χαρακτήρα και άποψη. Με τις όμορφιές της που πρέπει να ανακαλύψεις… Και στην αναζήτησή μου αυτή…. βρήκα την παραλία του Μακένζι.

Και γνώρισα τον κόσμο που υπάρχει σε αυτή την παραλία και την καλοσύνη τους. Και την αλατισμένη καλημέρα που μου τη δίνουν απλόχερα!
Συνειδητοποίησα οτι τελικά μου αρέσει η θάλασσα. Να την ακούω ήρεμη κάτι πρωινά του Μαίου… Αλλά και θυμωμένη με κάτι κύματα που δε σ’αφήνουν να την πλησιάσεις στα μέσα του Δεκέμβρη.

Αλλά εκεί καταφεύγω για να ξεκουράσω το μυαλό μου.Να πάρω ενέργεια!Να τρέξω ξυπόλητη.Να πάω χειμώνα με τα παιδιά μου και να πετάξουμε πετρούλες στη θάλασσα. Ή απλά να κάθίσω για ένα τσάι και να την ακούω.Το Μακένζι.

Που το νιώθω σαν το δεύτερό μου σπίτι.
Που έχω περάσει απίστευτες βραδιές με φίλους στα παραλιακά μπαράκια που υπάρχουν.

Που το έχω διαφημίσει σε όλους τους φίλους μου στην Ελλάδα.Και με όσους έχουν έρθει το έχουμε περπατήσει απ ‘ άκρη σ’ άκρη.

Που εντυπωσιάζονται μόλις εμφανίζεται αεροπλάνο για προσγείωση ειδικά το βράδυ.
Αγαπώ τη Λάρνακα και όλα όσα μου έχει δώσει!

Και το Μακένζι. Είναι στην ψυχή μου.

mak

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!