«Τρεις Αδελφές», το κλασικό έργο του Τσέχωφ στη Λάρνακα

3sisters

Τετάρτη 21 στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2016, η θεατρική Ομάδα PERSONA παρουσιάζει το κλασικό έργο «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολάου

Είσοδος €10 & €5 (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι)

Στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας αδελφές μου! Στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας!”*

Δεκατέσσερις ηθοποιοί και δύο μουσικοί επί σκηνής, θα μας μεταφέρουν στις αρχές του 1900 σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι ήρωες αναπολούν το παρελθόν, ονειρεύονται το μέλλον αλλά πλήττουν θανάσιμα με το αβάσταχτο παρόν.

Συντελεστές  
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας- Αλέξανδρος Ίσαρης
Σκηνοθεσία: Χρίστος Νικολάου
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά:  Έλενα Κατσούρη
Κοστούμια:  Έλενα Κατσούρη, Σωσάννα Τομάζου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Ευριπίδου
Διευθυντής Σκηνής: Έλενα Γιώργαλλου
Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Ζαβαλλής.

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Λέα Μαλένη, Νίκη Δραγούμη, Νιόβη Χαραλάμπους, Σπύρος Σταυρινίδης, Φώτης Αποστολίδης, Βασίλης Χαραλάμπους, Αδριανή Μαλένη, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αλέξανδρος Παρίσης, Πάνος Μακρής, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πέτρος Κονόμου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης. Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Βουρβόπουλος, Πέτρος Γιωρκάτζης. Τραγούδι έναρξης: Νατάσα Μποφίλιου Συμμετέχουν: Αντρέας Λουκά, Κλαούντιο Ντιμόνου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, και η μικρή Αγγελική Ιωαννίδη.  Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Ευριπίδου. Βοηθός σκηνογράφου: Σωσάνα Τουμάζου. Διευθύντρια σκηνής: Έλενα Γιώργαλλου.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Είναι δύσκολο να μιλήσεις για τον Τσέχωφ. Ανήκει στην κατηγορία των συγγραφέων εκείνων που περισσότερο τους βιώνεις και τους αισθάνεσαι παρά τους αναλύεις. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα αυτό το έργο το αγάπησα και από τότε το διάβασα ξανά και ξανά…και ξανά. Μέχρι που πήρα την απόφαση πως θέλω να ταξιδέψω μέσα από αυτό και μαζί μου να παρασύρω μια πλειάδα συντελεστών και συνεργατών που εμπιστεύομαι, θαυμάζω και εκτιμώ για το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους. Ντύθηκε με τις υπέροχες μουσικές του Θέμη Καραμουρατίδη που τον ευχαριστώ για το δόσιμο και την έμπνευσή του. Όπως επίσης ευχαριστώ και τους υπόλοιπους συντελεστές και ηθοποιούς για την εμπιστοσύνη, τη δοτικότητα, τον επαγγελματισμό τους, μα πιο πολύ για το υπέροχο ταξίδι. Αυτό το ταξίδι έγινε παράσταση και μαζί με την παράσταση ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Και ναι, «η ‘Μόσχα’ του καθενός μας μπορεί να μην μοιάζει πια τόσο μακρινή…».

* Η γνωστή πρόταση “στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα” είναι απ’ το συγκεκριμένο έργο του Τσέχωφ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!