Nέα ταινία απ’ τον Γούντι Άλεν…… “Cafe Society”

 

Η απατηλή λάμψη του αμερικανικού ονείρου είναι το θέμα της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν που προβάλλεται από απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ στην κλασική… γουντιαλενική εκδοχή του αδέξιου, νευρωτικού και ρομαντικού Εβραίου, την Κρίστεν Στιούαρτ, νεαρή ενζενί ανάμεσα στους δύο ερωτευμένους μαζί της ήρωες και τη Τζίνι Μπερλίν, την 67χρονη κόρη της Ιλέιν Μέι, να κλέβει ομολογουμένως την παράσταση ως Ρόουζ Ντόρφμαν.

Με εξαιρετική δουλειά από το φωτογράφο Βιτόριο Στοράρο («Αποκάλυψη, Τώρα!», «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας») παρακολουθούμε το νεαρό, καλοσυνάτο και ονειροπόλο Μπόμπι, ο οποίος αφήνει την εβραϊκής καταγωγής οικογένειά του και τη Νέα Υόρκη του ’30 για το Χόλιγουντ, όπου αναζητά δουλειά απευθυνόμενος στο θείο του.

Ο θείος του είναι μεγαλοατζέντης και να τον αφήνει να περιμένει άπρακτος. Στο διάστημα αυτό, ο Μπόμπι θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη γλυκιά γραμματέα του Βόνι, η οποία τον συμπαθεί, έχει όμως σχέση με έναν παντρεμένο. Όνειρα διαψεύδονται και η αγαπημένη πόλη του σκηνοθέτη Νέα Υόρκη, στην οποία έχει περάσει όλη του τη ζωή, μπαίνει στο κάδρο. Μαζί με την πόλη ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη και τα τζαζ μπαρ, οι γκάνγκστερ, διάφοροι γραφικοί τύποι και οι Αμερικανοεβραίοι συμπατριώτες του Άλεν.

Γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου του 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης,  ο 81χρονος σκηνοθέτης,  που γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του, ενσαρκώνει χαρακτηριστικούς  ρόλους σε πολλές από αυτές.
Γυρίζει σταθερά μια ταινία το χρόνο και το να τη δεις σε ένα θερινό κινηματογράφο αποτελεί για πολλούς μια αγαπημένη συνήθεια στο τέλος του καλοκαιριού.

Cafe-Society-International-Movie-Poster

 

Πηγή: http://www.ert.gr/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ κ. Ονούφριου Κουλλά για ρύθμιση οφειλών των προσφύγων και υποβοήθηση απεγκλωβισμού των εγγυητών

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός: την επαναπροκήρυξη του σχεδίου ρύθμισης των οφειλών των προσφύγων έτσι ώστε

error: Content is protected !!