«Έλα να διασκεδάσουμε με Γιόγκα». Για παιδιά και έφηβους!

Yoga cover

«Έλα να διασκεδάσουμε με Γιόγκα». Από τον Οκτώβριο, στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας προσφέρονται μαθήματα Γιόγκα για παιδιά και έφηβους από 4 μέχρι 17 ετών, με τη Στάλω Ιωακείμ.

Είναι γεγονός πως τη σημερινή εποχή η καθημερινότητα τόσο των παιδιών όσο και των εφήβων είναι αρκετάyoga3 απαιτητική, μειώνοντας τους τις ευκαιρίες για ψυχαγωγία και χαλάρωση. Κύριος στόχος των μαθημάτων Γιόγκα είναι η υγεία και ευεξία των παιδιών κάθε ηλικίας, μέσα από ένα εποικοδομητικό πρόγραμμα.

Η Παιδική Γιόγκα είναι μια εναλλακτική προσέγγιση για να αναπτύξουν τα παιδιά σημαντικές δεξιότητες τόσο σε σωματικό, νοητικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο. Μοιάζει με ένα παιχνίδι χωρίς ανταγωνισμό όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν όλο τους το σώμα και όλες τους τις αισθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, μπαίνουν σε ιστορίες με το σώμα τους, μιμούνται ζώα και αντικείμενα και έτσι σταδιακά αυξάνεται η σωματική δύναμη, η ευλυγισία και η αντοχή τους. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, χρειάζεται να συγκεντρωθούν για να εκτελέσουν μια πόζα αλλά και για να ακολουθήσουν οδηγίες που τους δίνονται προφορικά, αυτό τα βοηθάει να αυξήσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής και σταθερότητας. Παράλληλα, εκπαιδεύονται να αναπνέουν συνειδητά και να χαλαρώνουν, δεξιότητες αρκετά χρήσιμες για την καθημερινότητα τους.

Η Γιόγκα για έφηβους χρησιμοποιείται ως εργαλείο χαλάρωσης, σωματικής εκγύμνασης και ευεξίας. Μπορεί να βοηθήσει σωματικά και συναισθηματικά τους έφηβους. Μέσω των ασκήσεων γυμνάζουν το σώμα τους, αναπτύσσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και ρύθμισης του άγχους ενώ παράλληλα, δουλεύουν με την αυτοπεποίθηση τους. Βοηθά επίσης στο σωστό ύπνο και χαλάρωση, σημαντικά στοιχεία για την εφηβική ηλικία.

yoga1Η Στάλω Ιωακείμ, εδώ και 7 χρόνια ασχολείται εντατικά με τη Γιόγκα, έχει ολοκληρώσει ειδικό course ως δασκάλα Γιόγκα ενώ παράλληλα έχει ειδικευτεί στη Γιόγκα για Παιδιά και Εφήβους ( Yoga Satsanga Ashram). Συμμετέχει επιπλέον σε γκρουπ και σεμινάρια φιλοσοφίας Γιογκα στο YogaLife Holistic Centre στη Λάρνακα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τα παιδιά αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά αφού έχει σπουδάσει Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ παράλληλα, έχει ειδικευτεί στην Ειδική Εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://www.facebook.com/yogakidsteenagers/

Για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 96 091333 / 24 001502

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Βασίλεια Αναξαγόρου γιορτάζει τα έξι χρόνια δημιουργίας του στούντιο της στη Λάρνακα και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί της

Τα έξι χρόνια δημιουργίας του δικού της στούντιο, στη πόλη της τη Λάρνακα, γιορτάζει η εικαστικός Βασίλεία Αναξαγόρου, η βραβευμένη, από τα βραβεία Madame Figaro,

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!