Σε ταχύτητα Φωτός “Ταξίδι 14ο”

o_138abcd1b82e0db79be872c47799aef9

Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
IAMC accredited Mind Coach
International Association of Mind Coaches Coordinator in Cyprus
NLP Life and Business Coach
Speicalising in Colour Therapy and NLP
M: +357 99616773
E: info@purecolour.eu
F: Pure Colour & Mind Coaching , IAMC Cyprus

Καλοκαίρι και η ανάγκη για πιο χαλαρές και διασκεδαστικές στιγμές, σαφώς πιο έντονη, αφού η ίδια η φύση μας καλεί, μέσα από τα χρώματα της, τη ζεστή της αύρα, το άπλετο φως και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, να ΖΗΣΟΥΜΕ τη χαρά της ζωής, τη γλύκα της!

Τη γλύκα, που όσο δεν την γεύεστε μέσα από τις καθημερινές σας εμπειρίες, τόσο την επιζητάτε στα γλυκάκια και τα παγωτάκια, με χαρά διάρκειας δευτερολέπτων μονάχα.

Πως όμως θα καταφέρετε να ζήσετε καθημερινά, πλούσιες και ολοκληρωμένες στιγμές χαράς, όταν οι ταχύτητες στη ζωή μας όλο και ανεβαίνουν, και το μυαλό μας προσπαθεί να επεξεργαστεί σωρεία εμπειριών, πληροφοριών, εικόνων, παρεμβάσεων και εντυπώσεων κάθε μέρα, ενώ δουλεύει υπερωρίες για να δώσει λύσεις σε ‘διάφορα’;

Φυσικά, με μαεστρία, θέληση και θάρρος! Γιατί όσο πιο πολύ ‘επιταχύνει’ η ζωή, τόσο περισσότερες ικανότητες χρειάζεται να αποκτήσετε, για να διατηρήσετε ‘ομαλή πτήση’ και ισορροπημένη καθημερινότητα, με πολλές στιγμές χαράς! Εξάλλου τίποτα δεν γίνεται από μόνο του.

«Τίποτε δεν δουλεύει αν δεν δουλέψεις εσύ» – Maya Angelouhappiness

Ζείτε με άλλα λόγια ένα σκηνικό που μοιάζει κάπως με τον Μαέστρο κάποιας επαρχιακής συμφωνικής ορχήστρας, που ξαφνικά και απροσδόκητα καλείτε να διευθύνει την «Φιλαρμονική Ορχήστρα Βιέννης», με τον ενθουσιασμό του να φτάνει στα ύψη, και τις απαιτήσεις να αυξάνονται κατά πολύ, εάν θέλει να διαχειριστεί τον πλούτο που έχει στα χέρια του, και να φέρει ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα.

Έτσι ακριβώς και εσείς, καλείστε να διαχειριστείτε, σε συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα, τον «ακατέργαστο» πλούτο της δικής σας ζωής, για να πλάσετε και να διατηρήσετε, μια εξαίρετη γλυκιά ζωή! Φτάνει να το θελήσετε!

«Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος πρέπει να αλλάζει συχνά.» – Κουμφούκιος 

Έτσι παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο ένα και μεγίστης σημασίας, είναι η πραγματική σας θέληση να δημιουργήσετε συνθήκες χαράς, και φυσικά να είστε διατεθειμένοι να δράσετε! Κάντε το τι περιμένετε;

Παράγον «γλυκιάς Ζωής» νούμερο δύο. Απαλλαγείτε από τον ΦΟΒΟ. Είναι ψεύτικος, ψεύτικος, ψεύτικος! Το μόνο αληθινό εμπόδιο που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι η μη δράση, γι’ αυτό και σας παραπέμπω στον κανόνα νούμερο ένα!

Παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο τρία. Αποστασιοποιηθείτε και αποφασίστε με βάση πάντα τη δική σας μοναδική προσωπικότητα, τι χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι, στη ΔΙΚΗ σας ζωή! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση η δική σας ζωή στο σύνολο της, να μοιάζει με την ζωή οποιουδήποτε άλλου.

Σχεδιάστε λοιπόν το μοντέλο της δικής σας ευτυχισμένης ζωής στην τελευταία του λεπτομέρεια. Ασχοληθείτε με κάθε τομέα, και ξεκαθαρίστε μέσα σας, ποιες είναι οι δικές σας ηθικές αξίες, αφού ειδικά αυτό, θα σας προστατέψει από το να παρασυρθείτε σε καταστάσεις που δεν σας ταιριάζουν καθόλου, χάνοντας ενέργεια και πολύτιμο χρόνο.

Παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο τέσσερα. Παραδεχθείτε, είπαμε, χωρίς φόβο, τι δεν δούλεψε μέχρι στιγμής για σας, τι δεν σας αρέσει στη δική σας ζωή, και χρειάζεται να διορθωθεί. Εξάλλου, ότι έγινε έγινε, το παρελθόν δεν αλλάζει, εστιάστε λοιπόν στο μέλλον, καταγράψτε τι είναι αυτά που θέλετε να αλλάξετε, και σχεδιάστε άμεσα τα πρώτα σας βήματα.

Παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο πέντε. Αγκαλιάστε όλα τα όμορφα, τα θετικά, τα υπέροχα στοιχεία της ζωής σας. Δώστε τους μια ξεχωριστή θέση, έτσι ώστε να τα αντικρίζετε καθημερινά. Κάντε το τώρα νοερά και παρατηρήστε πως αισθάνεστε… ξέρω υπέροχα! Γι’ αυτό και επιβάλλετε να κοιτάζεται σε αυτή την κατεύθυνση καθημερινά. Μέχρι να προστεθούν και άλλα πολλά…στα οποία ήδη έχετε αποφασίσει να δώσετε μορφή!

Παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο έξι. Καιρός να αποφασίσετε ποιά, από όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας αξίζουν τόσο, όσο να ασχοληθείτε μαζί τους. Προσοχή μην σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργεια σας, σε πληροφορίες, trends, συνήθειες άλλων, που δεν σας κάνουν πραγματικά χαρούμενους. Δεν είστε φωτοτυπικές μηχανές, για να κοπιάρετε ότι γίνεται γύρω σας. Δημιουργοί είστε! Που θα δώσετε μορφή στις δικές σας σκέψεις, ιδέες, και όνειρα, και θα ασχοληθείτε με ότι αληθινά έχει αξία για σας. Γι’ αυτό μην χάνετε στιγμή ανεβάστε τον πήχη στο επίπεδο των δικών σας προδιαγραφών.

Παράγον «γλυκιάς ζωής» νούμερο επτά. Προγραμματίστε τις χαρούμενες στιγμές της κάθε σας μέρας. Η Χαρά έχει πολλές μορφές. Διαφορετική είναι η χαρά που θα αισθανθείτε μέσα από τον σωστό σχεδιασμό της επαγγελματικής σας εξέλιξης, ή των δημιουργικών σας project, σε σύγκριση με την χαρά που θα αισθανθείτε γιατί προσφέρατε την βοήθεια σας σε κάποιο συνάνθρωπο σας. Στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν ισορροπημένα στο πρόγραμμα της κάθε σας μέρας. Για τώρα όμως θα σας ζητήσω να καταγράψετε, όλες τις δράσεις, τις συνήθειες, μικρές ή μεγάλες, χαρούμενες και παιχνιδιάρικες, που σας δίνουν την χαρά της ξεκούρασης και την ανάλαφρης διάθεσης. Τώρα φτιάξτε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας σε αυτό, μία τουλάχιστο τέτοια δράση κάθε μέρα. Λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα χρόνο, σε σχέση με όλα όσα θέλετε να δημιουργήσετε, για να είναι η ζωή σας ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη.

Και για εσάς που θέλετε να ανεβάσετε το πήχη της ευτυχισμένης γλυκιάς ζωής ακόμη πιο ψηλά! Λάβετε υπόψη αυτό.

«Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησε την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα.» – Αλβέρτος Άινστάιν 

Γιατί η αλήθεια είναι ότι το μέγεθος χαράς, πληρότητας, ενθουσιασμού και ικανοποίησης που μπορεί να νοιώσει κάποιος που αφοσιώνεται σε ένα ή πιο πολλά οράματα και στόχους, δεν περιγράφετε με λέξεις, απλά φωτίζει την όψη του.

Girl drawing smiley face on to a wall

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!