Book for Thought “To Bλέμμα της Αγάπης”

book sara

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Γεννημένη κατά τη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης χιονοθύελλας, η Τζέιν Ουίλιαμς διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα: την ικανότητα να βλέπει πραγματικά την αληθινή αγάπη. Η Τζέιν, που έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και έχει καταλήξει να είναι μοναχική και αθεράπευτα ρομαντική, λαμβάνει μια κάρτα για τα εικοστά ένατα γενέθλιά της από μια μυστηριώδη γυναίκα. Πρέπει να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τους έξι τύπους αγάπης πριν από το ηλιοβασίλεμα των τριακοστών γενεθλίων της, ειδάλλως την περιμένουν σοβαρές συνέπειες.
Όταν η Τζέιν ερωτεύεται έναν αρθρογράφο ιατρικών θεμάτων που δεν πιστεύει στον έρωτα, φοβάται ότι η μοίρα της είναι προκαθορισμένη. Ή μήπως όχι;

ΣΑΡΑ ΤΖΙΟ
Η ΣΑΡΑ ΤΖΙΟ είναι ευπώλητη συγγραφέας της οποίας τα βιβλία κυκλοφορούν σε 22 χώρες και φιγουράρουν τακτικά στις λίστες των New York Times και USA Today.
Διατηρεί σταθερή στήλη στο περιοδικό Glamour, ενώ έχει αρθρογραφήσει και για τους New York Times, τα περιοδικά Marie Claire, Seventeen, Ο και πολλά άλλα.
Ζει στο Σιάτλ, «την καλύτερη πόλη του κόσμου», με τους τρεις γιους της.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΟΙ ΒΙΟΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ και ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Πιο κάτω απόσπασμα από συνέντευξη της Σάρας Τζίο,  από το Site http://www.literature.gr/

957To πρώτο σας μυθιστόρημα είχε απορριφθεί. Πώς βρήκατε το κουράγιο να συνεχίσετε;
Ήταν μια τραυματική εμπειρία. Είχα γράψει το βιβλίο, αφιερώνοντάς του πολύ χρόνο και κόπο και θεωρούσα πως ήταν καταπληκτικό. Ονειρευόμουν ότι θα είχε μεγάλη επιτυχία και όλα όσα φαντάζεται ένας συγγραφέας που μόλις έχει τελιώσει το πρώτο του μυθιστόρημα. Το έδωσα, λοιπόν, σε έναν ατζέντη στη Νέα Υόρκη, το πήγε σε πολλούς εκδοτικούς οίκους και παρά τα όσα περίμενε κι ο ίδιος θεωρώντας πως θα γινόταν επιτυχία, στο σύνολό τους το απέρριψαν. Ήμουν απαρηγόρητη. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στον εγωισμό μου. Όμως, μετά το αρχικό σοκ, κάθισα να σκεφτώ. Και κατάλαβα πως το βιβλίο αυτό ήταν μάλλον …χάλια. Έπρεπε να βρω όμως και πάλι την αυτοπεποίθηση να γράψω και να αλλάξω πορεία. Συνειδητοποίησα ότι αυτό το βιβλίο δεν είχε βγει από μέσα μου. Δεν είχε κάτι από μένα. Έτσι αποφάσισα να γράψω κάτι που να βγαίνει πραγματικά μέσα από την καρδιά μου κι ό,τι γίνει ας γίνει! Τελικά θεωρώ πως αυτή η απόρριψη ήταν …ευλογία για μένα. Με βοήθησε να βρω τον δρόμο μου. Έτσι έγραψα τις «Βιολέτες του Μαρτίου», που είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και κυκλοφόρησε τώρα και στην Ελλάδα.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους συγγραφείς;
Βλέπω ανθρώπους που γράφουν, που παλεύουν χρόνια με ένα θέμα, μου λένε πως δυσκολεύονται να γράψουν τη συνέχεια ή το επόμενο κεφάλαιο, νιώθουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο… Μερικές φορές –όσο κι αν είναι σκληρό- πρέπει να αφήσεις πίσω σου ό,τι έχεις γράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Πρέπει να ενθουσιάζεσαι με αυτό που γράφεις, να το απολαμβάνεις αν θέλεις κι οι αναγνώστες σου να κάνουν το ίδιο.  Όταν γράφω ένα βιβλίο το σκέφτομαι όλη μέρα. Κρατάει το ενδιαφέρον μου μέρα και νύχτα.

Περάσατε από τη δημοσιογραφία στη συγγραφή. Πόσο εύκολο –ή δύσκολο- ήταν αυτό το βήμα;
Δούλεψα αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος κι εξακολουθώ να δουλεύω, μόνο που τώρα επιλέγω εγώ τα θέματα και τον ρυθμό της δουλειάς. Παλιά έπρεπε συνεχώς να γράφω. Μόλις τέλειωνα ένα θέμα, ερχόταν το επόμενο. Συνεντεύξεις, έρευνες, πολύ κοπιαστική δουλειά. Το να γράφω βιβλία σε σχέση με αυτό μου φαίνεται χαλαρωτικό. Κάθομαι στο γραφείο μου, σκέφτομαι, φαντάζομαι και χτίζω δικούς μου κόσμους. Και τώρα χρειάζεται αν κάνω έρευνα αλλά χρησιμοποιώ πολύ και τη φαντασία μου. Και τώρα υπάρχουν προθεσμίες και πίεση πολλές φορές, όμως μου αρέσει αυτό που κάνω. Ήταν μια καλή αλλαγή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

error: Content is protected !!