Μουσική κάτω από το νερό

Αυτό το τριήμερο στην πόλη του Ρότερνταμ συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό στο χώρο της μουσικής. Ένα γεγονός που ανοίγει νέο παραθυράκι στο μέλλον της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο λόγος για την παράσταση Aquasonic δανέζικου συγκροτήματος Between Music. Τι το διαφορετικό έχει; Είναι η πρώτη εντελώς υποβρύχια μουσική παράσταση με όργανα σχεδιασμένα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό και φιλοδοξία να προχωρήσει τη μουσική ένα βήμα παραπέρα.

Η ομάδα των Between Music δουλεύει το πρότζεκτ αυτό εδώ και δέκα χρόνια και αυτό το τριήμερο η παράσταση πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της.
aquasonic1
Τα πέντε μέλη του δανέζικου συγκροτήματος παρουσιάζουν τη δουλεία τους μέσα σε ειδικά κατασκευασμένες δεξαμενές, ενώ παίζουν σχεδόν χωρίς… ανάσα, μιας και δεν έχουν συσκευές αναπνοής, απλά στις παύσεις βγαίνουν για λίγο έξω από το νερό.

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια» λέει η βασική συνθέτης και τραγουδίστρια, Λάιλα Σκόβμαντ, «άρχισα να πειραματίζομαι τραγουδώντας μέσα σε ένα μπολ με νερό για να δω τι αλλαγές θα υπάρξουν στη φωνή μου και μετά από μερικά χρόνια προσπάθησα να τραγουδήσω εξολοκλήρου μέσα σε μια δεξαμενή με νερό». 

aquasonic2

«Στη συνέχεια αρχίσαμε να δοκιμάζουμε διαφορετικά όργανα και αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο. Έπρεπε να βρούμε νέους δρόμους, να κατασκευάσουμε ειδικά όργανα που μπορούν να παίξουν κάτω από το νερό» προσθέτει.

Κρουστά, βιολί, μια μορφή… υποβρύχιας κιθάρας και η φωνή της Λάιλα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα απόκοσμη, μοναδική και σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

ΠΗΓΗ www.efsyn.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Kυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών – Προκηρύξεις για υποψηφιότητες

H Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, δημοσιεύει τις παρακάτω προκηρύξεις για υποβολή υποψηφιοτήτων: 1.  Βραβείο Νέου Επιστήμονα 2.  Εξωτερικό Μέλος  3.  Αντεπιστέλλον Μέλος

error: Content is protected !!