Ανοικτές Καρδίες – Πολυπολιτισμικές Κοινωνίες, Διεθνές Πολυπολιτισμική Εκδήλωση με μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας

1

Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργάνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου με θέμα την πολυπολιτισμικότητα*.

Συγχαρητηρία στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Περίπτερα από διάφορες χώρες, παραδοσιακές στολές και παραδοσιακά φαγητά οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πάντα με μόνο τρία ευρώ!

Ινδία, Κίνα, Τσεχία, Σλοβακία, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Βρετανία, Κύπρος, Ελλάδα, Βραζιλία και άλλες χώρες “ήταν όλες εκεί”!

2

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας παρευρέθηκε μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Μάριος Κουκουμάς.

4

3Σε μια κοινωνία με ρατσιστικές διαθέσεις και τώρα πια με νεοναζιστές μέσα στη βουλή, οι Δήμοι θα έπρεπε να διοργανώνουν συχνά τέτοιες εκδηλώσεις και να μην περιμένουν από ιδιωτικά σχολεία και άλλους φορείς.

Αναμένουμε κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, όχι μόνο από ιδιώτες αλλά και από τον Δήμο Λάρνακας.

*Ο όρος Πολυπολιτισμικότητα (multiculturalism) δηλώνει τη συνύπαρξη σε μια κοινωνία ποικίλων κοινωνικών ομάδων με διαφορετικά εθνικά-εθνοτικά και πολιτισμικά στοιχεία. Αναγνωρίζει ένα μωσαϊκό από ισότιμες κουλτούρες ατόμων που διατηρούν παράλληλα τις διακριτές διαφορές τους και μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις γόνιμης αλληλεπίδρασης. Σε επίπεδο κοινωνικής συλλογικότητας η πολυπολιτισμικότητα παραπέμπει στην αμοιβαία αποδοχή, στο σεβασμό και στην προαγωγή πολλαπλών πολιτισμών με βάση τη δημογραφική σύνθεση ενός πληθυσμού μιας χώρας. Εκφράζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότιμης αναγνώρισης των διακριτών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

last

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Βύρας: «Είναι πεποίθηση μου ότι εκεί που υπάρχει καλή θέληση, συνεννόηση και επικοινωνία μπορούμε να ξεπερνούμε δυσκολίες και προβλήματα»

Μετά τις θετικές σημερινές εξελίξεις για την συνέχεια του πρότζεκτ Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας, ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ του

error: Content is protected !!