Σε ταχύτητα φωτός “Ταξίδι 13ο”

Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
Life & Business Coach, Mind Coach, Spiritual Healer, Licensed NLP Master
Practitioner, Colour Life Coach, Colour Counsellor and Healer, Master Practitioner IWOC
T: +357 99616773
Email: info@purecolour.eu
Website: www.purecolour.eu

girl-happy-field-run-sun-large

Μέσα από αυτό το “ταξίδι” μας, θεώρησα σημαντικό να ασχοληθούμε συνολικά με τον τρόπο που μπορεί κάθε άνθρωπος να προχωρήσει θετικά με τη ζωή του, ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις αλλά και βομβαρδίσμος από σωρεία πληροφοριών, μεθόδων, θεωριών και τεχνικών, που τάζουν θαύματα, αφήνοντας πολλούς από εσάς ακόμη πιο απογοητευμένους από πριν. Αφήνοντας άλλους να προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους, ότι όλα είναι τέλεια και αγγελικά πλασμένα, να φοράνε σαν απαραίτητο αξεσουάρ, το “τυποποιημένο” τους χαμόγελο ανελλιπώς κάθε πρωί, αναγκάζοντας τον εαυτό τους σε ένα καθημερινό εσωτερικό και σιωπηλό βασανιστήριο. Καταδικάζοντας ακόμη και άλλους πολλούς, πολύ στεγνά και απλά, στο να μην δοκιμάσουν ποτέ τίποτα, γιατί έτσι φαίνεται να είναι πολύ πιο ασφαλισμένοι!

Αυτά τα λέω γιατί ζω μαζί σας, ανάμεσα σας, ζω καθημερινά τα προβλήματα σας, βλέπω τις δυσκολίες και τον ανθρώπινο πόνο, και βλέπω και τι μπορεί να σας απομακρύνει από ουσιαστικές λύσεις. Βλέπω τι μπορεί να σας εμποδίσει από ουσιαστική ανάπτυξη και πολύ καλύτερες μέρες. Βλέπω τι σας μπερδεύει, τι σας πονά, τι σας ζορίζει, τι σας παγιδεύει, και τι μπορεί, αν το επιτρέψετε, να σας παγιδεύσει ακόμη περισσότερο. Ενώ φυσικότατα βλέπω και τι είναι αυτό που μπορεί ουσιαστικά να σας ελευθερώσει!

Και ακριβώς επειδή βρίσκομαι στην προνομιακή θέση να βλέπω την ελπίδα να ζωντανεύει ξανά και ξανά, μέσα από ουσιαστικές λύσεις και αποτελέσματα που δεκάδες άνθρωποι επιτυγχάνουν, μέσα από τη σωστή καθοδήγηση, θεωρώ χρέος μου να σας βοηθήσω να δημιουργήσετε ξεκάθαρη εικόνα, για το πως μπορείτε αν το θελήσετε να οδηγηθείτε σε λύσεις και σε ‘πολύ θετική’ και γρήγορη εξέλιξη. Θεωρώ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τι σημαίνει προσωπική ανάπτυξη, αν στ αλήθεια χρειάζεται, και τι πρέπει να ‘ χετε κατά νου!

mood-girl-with-camera-and-balloons-wallpaper

«Μπόρεσα να πετύχω πράγματα στη ζωή μου, που ξεπερνούσαν την φαντασία μου, μέσα από τη μέθοδο της Έλενας Χατζηγεωργίου» ΣΧ ψυχολόγος.

Έτσι αφού έχουμε όλοι φτάσει σε ένα σημείο που διψάμε για λύσεις, λύσεις που οι θεωρίες, οι τεχνικές, οι απόψεις και οι φιλοσοφίες που μέχρι στιγμής είχαμε στα χέρια μας, δεν τις έχουν προσφέρει στο βαθμό τουλάχιστο που τις χρειαζόμαστε, ας πάμε ένα βήμα πάρα πέρα.

Και για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα να αναλάβετε ευθύνη για το που βρίσκεστε, και πως θα καλλιεργήσετε ουσιαστικά εφόδια μέσα σας, πως θα κτίσετε τον εαυτό σας, πως θα ξεπεράσετε φόβους, ανασφάλειες και αδυναμίες σας, πως θα γνωρίσετε και να ενισχύσετε τα δυνατά σας σημεία, πως θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας για να σας υπηρετεί και όχι να σας εμποδίζει. Αφού έτσι μονάχα θα πάτε πάρα πέρα. Και αυτό πολύ περιληπτικά ονομάζεται προσωπική εξέλιξη. Το να βρίσκετε δικαιολογίες, το να φταίτε πάντα τις “καταστάσεις” , το παρελθόν σας, την τύχη σας, μπορείτε να το κάνετε, αλλά σας το λέω από τώρα δεν θα φέρει κοντά σας τίποτα από αυτά που θέλετε, και δυστυχώς δεν θα σας αφήσει μόνο στο ίδιο σημείο αλλά θα σας πάει πιο κάτω.

Στην ίδια στάσιμη κατηγορία βρίσκετε και το να παραμυθιάζεστε και με λύσεις fast food, γιατί βαριέστε η φοβάστε, η δεν ξέρετε τον τρόπο να κάνετε λίγο κόπο, και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο που το μόνο που κάνει είναι να σας καθυστερεί και να σας αποδυναμώνει. Όπως και το να δίνετε ποιότητες σε εργαλεία ή τεχνικές, που μπορούν απλά να είναι βοηθητικά μέσα στη μέρα σας, μέσα στη βδομάδα σας αλλά δεν οδηγούν ούτε σε επίλυση προβλημάτων, ούτε σε σωστές αποφάσεις, ούτε σε ουσιαστική εξέλιξη των δικών σας ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ!

Προσέξτε λοιπόν, ο τρόπος που αντιμετωπίζετε εσείς μέχρι στιγμής τη ζωή, σας οδηγεί στο σημείο που θέλετε; Πατήστε γερά, ότι έγινε έγινε… τώρα τι κάνουμε! Τώρα τι χρειάζεται εσείς κάνετε για να φτάσετε όλα αυτά που βαθιά επιθυμείτε;

Αναλάβετε ευθύνη λοιπό και ψάξτε να δείτε μέσα σας, που είστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό σας;
«Η υγιής δυσαρέσκεια είναι προάγγελος της προόδου.»
-Μαχάτμα Γκάντι

happy-girl-wallpaper

Που υπάρχει μεγάλο η μικρό περιθώριο βελτίωσης ; Tι ικανότητες χρειάζεται να αποκτήσετε; Μήπως για παράδειγμα είστε πολύ ευαίσθητοι, και δεν ξέρετε πώς να “προστατευθείτε”, και λόγο αυτής της ευαισθησίας επιτρέπετε να συμβαίνουν πράγματα στη ζωή σας, που μπορείτε να τα χαρακτηρίσετε απλά απαράδεκτα; Αυτό ποιος περιμένετε να το αλλάξει; Μήπως ξέρετε ότι είστε φτιαγμένοι για πολλά, αλλά δεν γνωρίζεται πως θα τα δημιουργήσετε; Τι περιμένετε για να μάθετε τον τρόπο; Μήπως δεν πιστεύεται στην δική σας αξία, δεν την αισθανθήκατε κατά βάση ποτέ και είναι καιρός να την αναπτύξετε; Γιατί αν δεν το κάνετε πως θα αποφύγετε το αίσθημα της υποτίμησης, πως θα διεκδικήσετε όλα όσα σας αξίζουν;

«Mην αγαπάς αυτό που είσαι, αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις.»
-Μιγκέλ Θερβάντες,

Εγώ λέω, να αγαπάτε αυτό που είστε αλλά πιο πολύ αυτό που μπορείτε να γίνεται, κάθε μέρα, γιατί έτσι μονάχα θα ανακαλύψετε όλο σας το μεγαλείο. Έτσι μονάχα μπορείτε να ανακαλύψετε την μαγεία του να υπάρχετε και να κατακτάτε καινούρια επίπεδα διαρκώς.

Ναι είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε μια συνεχή προσωπική εξέλιξη γιατί πολύ απλά «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει» Ηράκλειτος. Είναι σημαντικό να κτίσετε από τη βάση μέχρι και την κορφή τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Ολοκληρωμένα, ακουμπώντας κάθε πτυχή, από το ποιοί στ’ αλήθεια είστε, από το τι γνώσεις έχετε και ποιες ακόμη χρειάζεται να αποκτήσετε, ποια είναι τα όνειρα σας, και οι δικές σας αξίες, μέχρι το περιβάλλον στο οποίο ζείτε και πως συναναστρέφεστε με αυτό. Και ακόμη πιο σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή την εξελικτική πορεία γιατί… εκεί βρίσκονται κρυμμένες όλες οι λύσεις όλες η απαντήσεις, όλες οι επιτυχίες σας! Και όλη σας η ομορφιά!

Ο τρόπος, η μέθοδος για να ακουμπήσετε αποτελεσματικά αυτά τα μεγέθη υπάρχει! Αυτό που μένει είναι η δική σας θέληση να πάτε μπροστά! Και όπως λέει ο συνεργάτης μου Brian Colbert (συγγραφές best seller), «Είτε το πιστεύεται είναι όχι είναι εύκολο να γίνεται ευτυχισμένοι!» και έχει δίκιο.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτό το Σάββατο, κατά τη Περιφορά και Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου

error: Content is protected !!