My View “Δεν είναι θέμα κυβερνήσεων πια. Είναι θέμα θέλησης”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

be-the-change
Πριν χρόνια όταν κυριαρχούσε το «χάος» διάφορες ομάδες σχηματίζονταν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές από άλλες ομάδες. Μαζεύονταν οι άνθρωποι και έκαναν συμφωνίες με τις οποίες θα κατάφερναν να ζουν για ένα καλύτερο αύριο.
Σήμερα είναι κόμματα τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν τους ανθρώπους σε μετρημένες αντιλήψεις τις οποίες μάλιστα ελέγχουν και κατευθύνουν. Το «χάος» έλειψε, αφού οι περισσότεροι μαντρίστικαν.
Τον τελευταίον καιρό βλέπουμε μιαν αυξημένη αφύπνιση να ξεκινά. Κάτι σαν αποκάλυψη όλων των λαφαζανιών που μας πρόσφεραν τόσες δεκαετίες οι ηγέτες οι οποίοι πιστέψαμε ότι «πάλευαν» για το καλό μας. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε πολλά κόμματα να ξεπηδάνε. Αυτά τα μικρά κόμματα έχουν ως κύριο συστατικό την καταπάτηση της κακοδιαχείρισης των πόρων του κράτους. Αυτά τα κόμματα μας λένε να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Η απάντηση έρχεται απο τους γραμματείς και τους Φαρισαίους που με τους νόμους τους πνίγουν αυτές τις φωνές. Και αφού ζούμε μέσα στην ζούγκλα, ο ισχυρός νικά ακόμα και το δίκαιο.
Και αφού μιλάμε για δημοκρατία, να πούμε ότι με αρκετά λεφτά σε διαφημίσεις και άλλες ενοχλητικές προπαγάνδες, ο πλείστος πληθυσμός μπορεί να πίνει και να τρώει τα πιο καρκινογόνα πράγματα και να νομίζει ότι είναι και ωραίος. Με άλλα λόγια ο άνθρωπος μπορεί να παραπλανηθεί αρκετά εύκολα. Και έτσι να βρίσκεται κάτω από κυβερνήσεις οι οποίες να τον εκμεταλλεύονται . Και αφού ο άνθρωπος ξέρουμε ότι κάποτε αντιδρά τότε κάνουμε κι άλλα κόμματα, για να έχουμε και αντιπολίτευση. Έτσι για να ελέγχουμε την κατάσταση.
Ένας άνθρωπος όταν πάρει εξουσία στα χέρια του των καταβάλουν τα δαιμόνια, αφού για να ελέγξει τα βασίλεια αυτής της γης θα πρέπει να πάρει τα κλειδιά από αυτό που τα βασιλεύει.
Την σήμερον ημέρα ο κόσμος χρειάζεται να δει το συμφέρον της ανθρωπότητας.
Ο κάθε ένας μας πρέπει να κοιτάξει να δει τι μπορεί να προσφέρει. Χρειαζόμαστε να φτιάξουμε αυτά που εμείς καταφέρουμε να διαλύσουμε. Απλά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ευθύνες θα πρέπει να αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Δεν είναι θέμα κυβερνήσεων πια. Είναι θέμα θέλησης.
Ο κάθε ένας μας έχει την ευθύνη στα χέρια του. Και για αυτήν την ευθύνη θα λογοδοτήσει όταν έρθει η ώρα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού αναφορικά με τη διοργάνωση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2024

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την 24η «Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου». Οι παραστάσεις των έργων που θα

Εξαγγελία υποψηφιότητας Σπύρου Πάμπουλου για την Αντιδημαρχία Τρούλλων

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Τρούλλων εξάγγειλε ο νυν κοινοτάρχης Τρούλλων Σπύρος Πάμπουλλου. Αυτούσια η εξαγγελία του κ. Πάμπουλλου: Αγαπητοί Συγχωριανοί, συγχωριανες,Κυρίες και

error: Content is protected !!