My View “Πανηγυρίζουμε”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

se-eleutheri-ptwsi-oi-diethneis-times-tou-petrelaiou.w_hr

Πριν από περίπου έξι χρόνια ξεκίνησα να εργάζομαι στην Λεμεσό, αφού η Λάρνακα δεν έχει αρκετές θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της.
Τότε λοιπόν, η βενζίνη ήταν περίπου 80 δολάρια το βαρέλι και στα πρατήρια 0.978 το λίτρο.
Μετά από κανένα χρόνο άρχισαν τα όργανα στην Μέση Ανατολή και το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 110 δολάρια το βαρέλι. Οι βιομηχανίες δεν άργησαν να αυξήσουν τις τιμές των καυσίμων κι αρχίσαμε και πληρώναμε 1.4 ευρώ το λίτρο.
Θυμάμαι «τυχαία» τότε κάποια φίλη μου, μας διάβασε από απόκομμα εφημερίδας τα κέρδη ρεκόρ συγκεκριμένης εταιρίας πετρελαιοειδών.
Μου φάνηκε παράξενο! Πως γίνεται να αυξάνονται τόσο οι πρώτες ύλες και η εταιρία να αυξάνει τα κέρδη της!

Όλο αυτόν τον τελευταίο χρόνο που οι τιμές πέφτουν ανά το παγκόσμιο σε εξευτελιστικά επίπεδα (28 δολάρια το βαρέλι), και ακόμη συμφέρει σε αυτές τις εταιρίες να το πουλούν, σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο κέρδος κάνουν εις βάρος μας!
Επειδή το αγοράζουν στο ένα τέταρτο της τιμής, αλλά η μείωση στα πρατήρια είναι μηδαμινή. Ναι υπάρχουν σταθεροί φόροι (49 σεντ συν 19% φπα), αλλά το υπόλοιπο της τιμής;
Επιπλέον, το άλλο γελοίο είναι οι απαντήσεις των υψηλόβαθμων υπευθύνων: άμεσες και γρήγορες, πριν ξεχάσουν το στιχάκι, και χωρίς να καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι τι λένε. Μία φορά μας είπαν ότι έχουν αποθέματα τα οποία πήραν σε ακριβή τιμή!
Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο έχει πέσει μήνες τώρα και ενώ ο ανεφοδιασμός γίνετε περίπου κάθε 10 μέρες!
Να πέσει η τιμή κάνει μήνες, να ανεβεί δεν έχει πρόβλημα.
Μια άλλη φορά πάλι μας είπαν ότι ήταν η διαφορά του δολαρίου με το ευρώ, κάτι που όταν το ερευνήσαμε διαπιστώσαμε ότι αυτή η διαφορά είναι πολύ μικρή (5%).

Με άλλα λόγια, μας γελούν και μετά μας περιπαίζουν, και εμείς είμαστε από κάτω και τους χειροκροτούμε κιόλας!
Να τους βλέπεις σε χαλιά, στα περιοδικά, να κρατάνε κύπελλα τα οποία οι ίδιοι σπόνσαραν.
Και εσύ φανατικέ οπαδέ, εκεί, να τους λες και “ευχαριστώ”!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!