Σε ταχύτητα Φωτός “Ταξίδι 12ο”

Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
Life & Business Coach, Mind Coach, Spiritual Healer, Licensed NLP Master
Practitioner, Colour Life Coach, Colour Counsellor and Healer, Master Practitioner IWOC
T: +357 99616773
Email: info@purecolour.eu
Website: www.purecolour.eu

0

Συναισθηματικός κόσμος, ένας κόσμος απέραντος και πλούσιος, που επιδρά ποικιλότροπος στο κάθε σας λεπτό. Ένας κόσμος μέσα από τον οποίο γεύεστε τη ζωή, επηρεάζει τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων σας, ενώ αλληλεπιδρά συνεχώς με τις σκέψεις αλλά και το σώμα σας.

Συναισθηματικός κόσμος, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας ποιημάτων, μουσικής, έργων τέχνης και φυσικά βασικός τρόπος επικοινωνίας με τον εαυτό σας αλλά και με τους γύρω σας. Ενώ αποτελεί ένα σημαντικό οδηγό, όταν είστε σε επαφή μαζί του, που σας δείχνει ξεκάθαρα, προς τα που να κατευθυνθείτε και από πού να απομακρυνθείτε.

Και ενώ γνωρίζετε, γεύεστε και βιώνετε καθημερινά το μέγεθος, και την επίδραση που έχει ο συναισθηματικός σας κόσμος στη ζωή σας, υπάρχει ακόμη δυσκολία να αναγνωρίσετε πρακτικά, πόσο πολύ τα συναισθήματα σας επηρεάζουν, θετικά και αρνητικά τις ισορροπίες και την υγεία σας, παρ’ ότι η επίδραση στο θέμα της υγείας, έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας.

Έτσι ακούμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν απλά ή και πιο περίπλοκα θέματα υγείας να λένε χαρακτηριστικά «το πρόβλημα μου είναι ψυχοσωματικό», μια λέξη ευρέως διαδεδομένη, που εντούτοις παραμένει μια λέξη. Χωρίς ουσιαστική κατανόηση των δυνατοτήτων για λύσεις που εμπεριέχει!

1

Ναι, εμπεριέχει απαντήσεις και λύσεις, γιατί λύσεις, μπορούν να βρεθούν μονάχα, εάν τις δώσουμε από το σωστό επίπεδο, το επίπεδο, από όπου γεννιούνται οι όποιες ανισορροπίες, και όχι στο επίπεδο από το οποίο απλά βιώνουμε τις συνέπιες τους. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να βάζει τον εαυτό του σε στρεσογόνες καταστάσεις για χρόνια, που επηρεάζουν άμεσα και αρνητικά τα συναισθήματα του, και να περιμένει να κοιμάται χαλαρά και ανάλαφρα το βράδυ, να περιμένει το σώμα του να είναι σε θέση, κατά τη διάρκεια του ύπνου να αποτοξινωθεί, οι μυς του να μην είναι τεντωμένοι και να τον πονάνε, και να μην τον πιέζουν σε βαθμό που να υποφέρει από πονοκεφάλους. Άρα όσο και αν αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να απαλύνει μονάχα τον πόνο στο σώμα, την ένταση στο κεφάλι, την υπέρ-εξάντληση του συστήματος του, χωρίς να ακουμπά τους αληθινούς λόγους που του προκαλούν όλα αυτά, θα μοιάζει σαν ποντικάκι που κάνει ατελείωτους κύκλους στον τροχό του, γιατί τα έντονα δυσάρεστα συναισθήματα παραμένουν εκεί, άστε που θα έχουν ήδη δημιουργήσει καταγραφές και μνήμες σε κάθε του κύτταρο. Έτσι μονάχα αν μάθει να διαχειρίζεται το περιβάλλον που τον αναστατώνει συνεχώς συναισθηματικά, εάν αποκτήσει ικανότητες διαχείρισης του στρες και των δυσάρεστων συναισθημάτων και σκέψεων που του προκαλεί και εάν πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις, θα μπορέσει να βρει ριζικές λύσεις. Εάν δηλαδή με άλλα λόγια, βρει ισορροπία συναισθηματική και νοητική, τότε το σώμα του θα ακολουθήσει ένα αρμονικό ρυθμό.

Τώρα λοιπόν φωτεινοί μου συνταξιδιώτες, έχει έρθει ο καιρός, ο κάθε ένας από εσάς, να μπορέσει να δει στον σύνολο του τον εαυτό του. Καιρός να κατανοήσετε δηλαδή ότι το πνεύμα, το μυαλό, τα συναισθήματα και το σώμα σας είναι απόλυτα συνδεδεμένα, μεταξύ τους, κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία, στα οποία, όποια αλλαγή συμβεί, έστω και σε ένα από αυτά, ευχάριστη ή δυσάρεστη, επηρεάζει αναπόφευκτα τα άλλα. Έτσι και οι λύσεις σας, ακόμη και σε φυσικό επίπεδο δεν μπορούν να δοθούν ριζικά εάν δεν τις ακουμπήσετε συνολικά!

Και για να γίνει το όλο θέμα πιο κατανοητό σε σας, θα μοιραστώ μαζί σας περιληπτικά, ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά που έχω παρακολουθήσει και έχω καθοδηγήσει στο να βρεθούν ξανά ισορροπίες και λύσεις.

2

Έφτασε λοιπόν κοντά μου, ένας άνθρωπος με έντονη αλλεργία στο δέρμα, πράγμα που μέσα από τη συζήτηση μας, φάνηκε ότι παρουσιάστηκε μετά από σειρά έντονων γεγονότων, που του προκάλεσαν μεγάλη ένταση, ανασφάλεια και θυμό, τα οποία κράτησαν καιρό! Συναισθήματα τα οποία δεν είχε τον τρόπο να ισορροπήσει, αφού τα κρατούσαν εκεί οι σκέψεις του, και ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα. Μέσα από μια σειρά τεχνικών που εφάρμοσα, που στόχο είχαν πρώτα να τοποθετήσουν τον άνθρωπο αυτό, σε ένα δυνατό ξανά σημείο στη ζωή του, από όπου μπορούσε να προχωρήσει σε νέα και σωστή κατεύθυνση για τον ίδιο, τότε, μπόρεσε να διακρίνει ακόμη και το σχήμα αλλά και τη χρωματική συχνότητα του κράματος των συναισθημάτων. Χρώμα, για μαντέψτε, κατακόκκινο, ζεστό, ανυπόφορο. Ενώ μπόρεσε να παρατηρήσει πόσο αρνητικά άλλαζε ο τρόπος σκέψης του μέσα από αυτά. Σκέψεις που αν συνέχιζε να τις καλλιεργεί στην ίδια κατεύθυνση θα συνέχιζε να αναπαράγει τα ίδια ΠΟΛΥ δυσάρεστα συναισθήματα, τα οποία πολύ απλά θα συνέχιζαν να τον βγάζουν εκτός ισορροπίας, προκαλώντας τις ίδιες ή και χειρότερες, δυσάρεστες συνέπιες στο σώμα του.

Φυσικά η τόλμη του, να ακουμπήσει από το σωστό σημείο τα θέματα που τον απασχολούσαν, αντί να τα κρύψει, και να αλλάξει τον τρόπο σκέψεις του, βρίσκοντας έτσι ριζικές λύσεις, του χάρισε την ελευθερία και την ισορροπία του ξανά. Και μας λέει… «Τοποθέτησα το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση, και ξεκαθάρισα όσα με προβλημάτισα. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου και το στρες μου σωστά, ώστε να μπορώ να είμαι καλά καθημερινά. Γνωρίζω τώρα που να κατευθύνω τη ζωή μου, και φυσικά νοιώθω ήρεμος.»

3

Και εδώ θέλω να προσέξετε ότι ενώ στο σώμα επιδρούν τα συναισθήματα, στα συναισθήματα επιδρά ο τρόπο σκέψεις σας, το μυαλό σας! Έτσι ανάλογα με τις σκέψεις που κάνετε, ανάλογα με το που κατευθύνετε το μυαλό σας και ανάλογα με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα θα έχετε και τα αντίστοιχα συναισθήματα.

I don’t want to be at the mercy of my emotions. I want to use them, to enjoy them, and to dominate them.”  “Δεν θέλω να είμαι στο έλεος των συναισθημάτων μου. Θέλω να τα χρησιμοποιώ, να τα απολαμβάνω, και να είμαι κυρίαρχος τους!” Oscar Wilde

Υπάρχει λόγος!

Και φυσικά υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος, να μάθετε πως μπορείτε εσείς να προσεγγίζετε ολοκληρωμένα τη δική σας ύπαρξη και ζωή, να μάθετε πως μπορείτε να επιδράσετε στον τρόπο σκέψεις σας και στα συναισθήματα σας, διατηρώντας, ενώ βαδίζετε μπροστά, τις πολύτιμες ισορροπίες σας!

Να είστε πάντα καλά!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας

Οτιδήποτε κάνουμε για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

error: Content is protected !!